Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В одному з регіонів банки планують "переїхати" в укриття – що відомо

На Донеччині працівники банківських установ часто наражаються на небезпеку під час роботи, також ризикують і відвідувачі банків

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У небезпечних районах можуть облаштувати мобільні банки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Повномасштабна війна в Україні триває вже майже два роки. Росія щодня руйнує нашу країну та забирає життя багатьох українців. Саме тому два українські банки розглядають можливість у небезпечних районах облаштовувати мобільні робочі місця в укриттях.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що наразі ПриватБанк розглядає можливість створення мобільних робочих місць прямо у сховищах. Це стане можливим, якщо у сховищах буде забезпечений вайфай та всі інші необхідні умови. Так люди зможуть прямо в укритті отримати ту чи іншу послугу.

"Робочий процес має супроводжувати безпека", наголосила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Варто додати, що Ощадбанк розвиває програму мобільних відділень. Перше таке відділення вже існує. Зараз опрацьовується створення плану графіку візитів до районних центрів і виїзду туди для обслуговування клієнтів.

Також зазначається, що за результатами засідання посадовиця доручила Національному банку України, Міноборони, МВС, ДСНС разом із Донецькою ОВА найближчим часом доповісти про проведену роботу щодо реалізації цієї ініціативи.

"Така ініціатива має запрацювати. Треба звернути увагу на всі нюанси, щоб працівник банку та відвідувач в укритті були у безпеці й комфорті", підсумувала Ірина Верещук.

Які ще подібні послуги надають банки

Ми вже писали раніше, що Росія може повторити енергетичний терор, який стався в Україні минулої зими. Тому українці активно готуються до можливих відключень світла. Зазначається, що за умови блекауту українці зможуть скористатися картою відкритих банківських відділень.

Відповідну карту планують інтегрувати в Дію.

Регулятор має намір створити систему, яка показуватиме адреси всіх банківських відділень, що входять до мережі Power Banking. Тобто таких, де навіть за умови відсутності електроенергії та зв’язку буде відбуватися робота завдяки облаштуванню генераторами та системами супутникового зв’язку.

Зазначається, що у випадку активації мережі Національним банком через блекаут, вона працюватиме як загальнонаціональна, незалежно від того, клієнтом якого банку є людина. Всі відділення функціонуватимуть ніби один системний банк.

Варто додати, що НБУ планує найближчим інтегрувати систему з Дією, щоб українці мали змогу отримати актуальну інформацію та знайти найближчий банк незалежно від обставин.

Зазначається, що в єдину мережу Power Banking об’єднані 53% усіх фінансових установ, а це 2 430 відділень. Відповідну табличку відвідувачі можуть побачити на вході у приміщення банку.

Раніше ми вже розповідали, кому ПриватБанк виплатить по 6 660 грн. Також ми пояснювали, які нові умови кредитування варто очікувати клієнтам Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.