Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В НАТО змінили підхід до війни: Резніков про перспективу вступу України в альянс

Міністр оборони вважає, що Україна де-факто вже стала членом Північноатлантичного альянсу

Фото: УНІАН, Міністерство оборони України, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Україна та Росія готуються до нових наступів навесні

Фото: УНІАН, Міністерство оборони України, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Україна уже де-факто стала членом НАТО. Західні країни, які раніше були знервовані тим, що військова допомога Україні може бути розцінена Росією як ескалація, змінили свій "підхід до мислення".

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю для ВВС.

"Україна як країна і збройні сили України стали членом НАТО. Де-факто, а не де-юре. Тому що у нас є зброя і розуміння того, як її використовувати", — сказав міністр.

Резніков зазначив, що впевнений у тому, що Україна отримає довгоочікуване озброєння, зокрема танки та винищувачі, оскільки і Україна, і Росія, схоже, готуються до нових наступів навесні.

"Це занепокоєння з приводу наступного рівня ескалації для мене є свого роду протоколом", – сказав Резніков.

Президент Росії Володимир Путін назвав своє вторгнення в Україну екзистенційною битвою проти західних країн, які намагаються послабити Росію.

Російські політики запевняють, що вони воюють з НАТО в Україні, оскільки Захід поставляє країні озброєння.

Як зміниться економіка України у разі вступу до НАТО

Нагадаємо, що 30 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Документ підписали президент, а також прем'єр Денис Шмигаль та голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

В Офісі президента 4 жовтня повідомили, що генсекретар НАТО Єнс Столтенберг отримав заявку України. Тепер її розглядатимуть на рівні послів держав-членів у Брюсселі.

Натомість до вступу в НАТО і ЄС потрібно провести ще чимало реформ та вирішити купу питань, отримати схвалення від інших членів цих організацій, тож це питання не одного місяця, а, може, навіть року.

Сайт Pro Гроші проаналізував, що принесе українській економіці вступ до Північноатлантичного блоку.

Курс на євроатлантичну інтеграцію офіційно закріплений в нашій конституції і протягом років безліч експертів та політиків вже розповіли усе, що можна про переваги НАТО та ЄС.

Аналітик та економіст Олександр Охріменко підтверджує важливість цього політичного рішення, однак для економіки воно, на жаль, нічого не змінить.

Це дійсно, плюс Україні, плюс владі, це має значення для військових, а для економіки немає жодного, для курсу долара також, – каже експерт.

На післявоєнне відновлення країни це теж мало вплине, впевнений Охріменко, оскільки вступ до НАТО не передбачає фінансових вливань у відновлення інфраструктури і економіки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що планують зробити НАТО разом з ЄС після диверсій на "Північних потоках". Також ми розповідали про те, що НАТО визнали Росію державою-терористом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.