Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Дію додали нову послугу, яка спрощує життя: що стало доступно українцям

Більше не потрібно відвідувати суд і стояти в черзі для отримання квитанції, щоб сплатити штраф за адміністративне порушення

Фото: Pexels

В Дії стала доступна нова послуга щодо штрафів

Фото: Pexels

Дію знову оновили та додали до функціоналу дуже корисну послугу. Відтепер українці можуть без зайвих рухів сплатити штраф за адміністративне порушення, не відвідуючи суд. Раніше була потреба отримати квитанцію в касі, після чого здійснити оплату.

Деталі повідомила пресслужба Дії в Telegram.

Штраф можна отримати за досить широкий перелік порушень, про які людина навіть не здогадується. Інколи це стає результатом необачності. Наприклад, при проходженні митного контролю треба декларувати кошти, але ця вимога знайома не всім. За її ігнорування справу передадуть до суду, після чого призначать адміністративне покарання.

Цифровізація дозволить уникнути відвідування суду, чекання у чергах для отримання судового рішення і реквізитів. Тепер можна відкрити мобільний додаток у смартфоні та за кілька натискань оплатити штраф. Для цього варто здійснити такий алгоритм:

  • авторизуватися в Дії;
  • клікнути на "Послуги" – "Штрафи" – "Судові штрафи";
  • обрати потрібний;
  • визначитися зі способом оплати (Google Pay чи Apple Pay);
  • здійснити процедуру.

Квитанція автоматично надійде до суду, а після зарахування коштів справу закриють. Отже зникає необхідність в бюрократичних паперових процедурах і витрачанні часу на відвідування установ. Нагадаємо, нещодавно проводилося бета-тестування послуги, на яку запрошували всіх охочих українців віком від 16 років з верифікованим РНОКПП і відкритою судовою справою зі штрафом.

Яку послугу тестують в Дії

Раніше ми розповідали, що Міністерство цифрової трансформації розпочало бета-тестування нової функціональної можливості в додатку. Українцям хочуть дозволити замовлення доставки водійського посвідчення через Дію.

Тобто людям більше не доведеться відвідувати сервісний центр Міністерства внутрішніх справ, аби забрати документ. Його привезе кур’єр на домашню адресу або доставлять у відділення Укрпошти. Оцінити якість послуги можуть користувачі застосунку, які мають:

  • водійське посвідчення, що потребує заміни;
  • ID-картку чи закордонний паспорт, зареєстроване місце проживання або посвідку на проживання;
  • податковий номер (РНОКПП).

Потенційне оновлення Дії стане у пригоді водіям-новачкам, у яких завершується дворічний термін чинності першого посвідчення. Загалом послугою зможуть користуватися всі власники транспортних засобів, які втратили чи пошкодили права, або ж потребують заміни персональних даних.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що блекаут буде не страшний і розповідав, яку послугу хочуть запустити в Дії напередодні зими. Також ми повідомляли, що українці зможуть повертати вклади зі збанкрутілого банку за допомогою Дії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.