Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Унікальна можливість: що Україна пропонує компаніям, які вийшли з РФ

Багато компаній продовжують працювати у РФ, але ті, що покинули цей ринок, можуть перенести бізнес в Україну

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Країна агресор не повинна отримувати жодних інвестицій від міжнародних компаній

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Україна продовжує переконувати компанії полишати російський ринок. Виробникам різноманітної продукції пропонують перенести свої потужності до України, щоб зберегти доходи.

Про це заявив Сергій Цівкач, генеральний директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest у коментарі для CNBC.

Україна пропонує альтернативні майданчики для іноземних компаній

Цівкач відзначив, що Офіс особливо зацікавлений в компаніях, які припинили свої інвестиційні плани в Росії. Він зазначив, що UkraineInvest вже встановив зв'язок з близько 200 міжнародними компаніями, які зупинили свою інвестиційну діяльність у Росії, і пропонує їм можливість будувати виробничі потужності в Україні.

"Ми розуміємо, що можуть виникнути труднощі з продажем вашого бізнесу та виходом з Росії, але це має бути першочерговим завданням на порядку денному кожного керівника міжнародної компанії, яка все ще працює в Україні", — сказав він.

Цівкач також закликав більше компаній, котрі ведуть бізнес в Росії, припинити свою діяльність, наголосивши, що необхідно враховувати не лише етичні аспекти, але й бізнес-аргументи для повного виходу з країни.

Які компанії продовжують спонсорувати війну, попри частковий вихід з РФ

Згідно з останнім оновленням B4Ukraine, опублікованим 4 липня, найбільші галузі, що приносили суттєві доходи в Росії минулого року, включають алкогольну та тютюнову промисловості ($24,1 млрд), FMCG (промисловість швидкого споживання, $21,4 млрд), автомобільну промисловість ($19,6 млрд) і харчову промисловість та виробництво напоїв ($18,4 млрд).

За даними Київської школи економіки, PepsiCo та Danone увійшли до першої десятки компаній за рівнем генерування доходів минулого року. PepsiCo зайняла четверте місце з доходами $4,6 млрд, а Danone — дев'яте місце з $3 млрд. Mars посіла 11-те місце з доходами $2,7 млрд.

Також варто зазначити, що Mars та компанія Mondelez International, яка спеціалізується на кондитерських виробах, також увійшли до десятки компаній, що продемонстрували найбільше зростання доходів у Росії минулого року — восьме та дев'яте місця відповідно, з доходами $432 млн та $415 млн. Danone зайняла 16-те місце з доходами $294 млн.

Які банки спонсорують агресію Росії проти України

Хоча НБУ вже неодноразово закликав банківський та страховий сектори припинити бізнес-діяльність на території Росії та Білорусі. Все ще залишаються банки, які продовжують працювати в недружніх країнах. Серед них:

  • Raiffeisen Bank International;
  • Intesa Sanpaolo;
  • OTP Bank;
  • ING Bank;
  • Credit Agricole.

Установи, що продовжують працювати на території Росії та Білорусі, підтримують агресора та його воєнні злочини.

Раніше ми писали, які компанії з російським та білоруським корінням виготовляють продукти в Україні. Також ми повідомляли, що Raiffeisen Bank надає в Росії пільги для мобілізованих на війну з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.