Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта готує нові зміни: як здивують українців вже незабаром

Генеральний директор Укрпошти розповів, що зміниться для клієнтів поштового оператора

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На Укрпошті знизять вартість відправки посилок за кордон

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці незабаром почнуть платити менше за відправлення посилок за кордон. Усе тому, що компанія Укрпошта домовилася з деякими країнами щодо зниження тарифів.

Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

"Деякі найближчі друзі України підписали з нами угоди про зниження тарифів на міжнародне відправлення для українців", — йдеться в його повідомленні.

За його словами, під час поштового конгресу 191 країна Всесвітнього поштового союзу вирішила підтримати Україну та створити Фонд солідарності, задля відновлення зруйнованою війною поштової інфраструктури.

"Тепер ми зможемо ще ефективніше відновлювати постраждалі поштові відділення та інфраструктуру", — підкреслив він.

Раніше Ігор Смілянський розповідав, що Україна та Канада домовилися знизити тарифи на поштові відправлення на 20%. Також, за його словами, Укрпошта планує підписати аналогічні угоди з Великою Британією та США.

Нові правила відправлення посилок

У вересні в Україні запровадили нові правила відправлення посилок для усіх поштових операторів. Українцям, зокрема, заборонили відправляти:

  • національну валюту (крім нумізматичних монет та їх колекцій), іноземну валюту;
  • харчові продукти, термін придатності яких не перевищує 10 днів;
  • алкогольні напої із вмістом етилового спирту понад 8,5 відсотка об'ємних одиниць, тютюнові вироби, рідини для електронних сигаретах без марок акцизного податку встановленого зразка;
  • зброю, легкозаймисті або інші небезпечні, токсичні, радіоактивні, їдкі, отруйні речовини, ртуть, кислоти;
  • тварин та отруйні рослини;
  • спеціальні технічні засоби негласного одержання інформації, біологічні агенти тощо.

Нова вартість міжнародних відправлень

Укрпошта знизила мінімальну вартість міжнародних відправлень. Клієнти поштового оператора з вересня надсилають посилки за 250 гривень завдяки послузі "Дрібний пакет PRIME".

Втім така вартість поширюється лише на ті пакунки, вага яких не перевищує 250 грамів.

Укрпошта підвищила вимоги до пакування

У клієнта не приймуть посилку, якщо воно не відповідає встановленим вимогам. Зокрема, поштові відправлення, які мають неякісне пакування, таке як коробки зі звичайного картону, випуклі поверхні, розриви, плями, або містять рекламу інших поштових операторів, не будуть прийматися.

На Укрпошті кажуть, що пакування має бути надійним та запобігати переміщенню, тертю та пошкодженню предметів під час перевезення.

Раніше ми робили огляд найдорожчих товарів магазину Укрпошти.Також ми писали, де найвигідніші тарифи — на Укрпошті чи Новій пошті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.