Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта запропонувала зручну функцію для клієнтів: як відстежити посилку

В цьому матеріалі також пропонуємо дізнатися, за які терміни клієнтам Укрпошти доставлять посилку

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть відстежити свою посилку

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Відправити або отримати посилку зараз стало легше ніж будь-коли раніше. Крім того, Укрпошта надає можливість слідкувати за переміщенням вашого листа чи пакунка.

У цій статті ми розповімо вам, як швидко відстежити посилку з Укрпошти.

Як відстежити посилку з Укрпошти

Для того, щоб дізнатися, де знаходиться ваша посилка, необхідно виконати прості кроки, а саме:

Крок 1. Знайти трек-номер

Трек-номер – це ключ до відстеження. Залежно від типу посилки, українська пошта надає різні формати номерів. Якщо вам надіслали відправлення в Україні, тоді ваш трек-номер буде складатися з 13 цифр, наприклад, 0501635744099. А якщо вам відправили з-за кордону, то формат номера буде іншим, наприклад, XX051147539UA.

Цей номер можна знайти в накладній на відправлення або ж у SMS-повідомленні. Якщо ж ви робили замовлення в інтернет-магазині, то шукайте трек-номер на сторінці замовлення або у своїй електронній пошті.

Крок 2. Перейти на офіційний сайт Укрпошти

Якщо ви вже маєте свій трек-номер, вам залишилось лише відстежити посилку. Для цього перейдіть на офіційний сайт Укрпошти та знайдіть розділ "Відстеження".

Відстежити посилку
Відстежити посилку
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Введіть 13-значний трек-номер у відповідне поле та натисніть кнопку "Відстежити". Всього за кілька секунд ви побачите останній статус та місцезнаходження вашої посилки на екрані.

Які терміни доставки в Укрпошти

Коли ви вже знаєте, де знаходиться ваша посилка, важливо знати, коли ви її отримаєте. Терміни доставки Укрпошти залежать від регіону та виду транспорту. Так, наприклад:

  • якщо ви мешкаєте в місті, то термін доставки буде 3-4 дні;
  • в області – 5 днів;
  • по всій Україні – 7 днів.

Якщо ж ви очікуєте міжнародну посилку, терміни змінюються. Доставка повітряним транспортом займе від 14 до 20 робочих днів, а морським або автомобільним – від 25 до 30 робочих днів. Звісно, можуть бути затримки через різні обставини, такі як погода чи митниця, тому варто бути терплячим та враховувати ці фактори.

Українці масово скаржаться на Укрпошту

Філателістичний абонемент, який пропонує отримувати поштові марки за планом, мав би задовольнити потреби колекціонерів у якісних та різноманітних марках. Але в останній час все більше платників за послугу лишаються без марок.

Серед незадоволених клієнтів є Юлія, яка поскаржилася, що сплатила за кілька нових марок, але Укрпошта не відправила їх. Ба більше, незабаром відбудеться новий випуск, за який вона також сплатить.

Юлія впевнена, що за її абонемент Укрпошта повинна надсилати марки регулярно, але цього не відбувається. Вона стверджує, що компанія заборгувала їй три набори марок і не розуміє, чому Укрпошта продовжує випускати нові марки, коли не може забезпечити їх своєчасну доставку.

Раніше ми повідомляли, що клієнти Нової пошти скаржаться на працівників відділення. Також сайт Pro Гроші висвітлював нову проблему громадян, які скористалися послугами Укрпошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.