Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта анонсувала останню марку в 2022 році: як виглядає і скільки коштує

Придбати новий випуск можна з 23 грудня на офіційному сайті чи в поштових відділеннях

Фото: FB Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта випустила нову марку, присвячену щедрівці

Фото: FB Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта повідомила про випуск нового та останнього в поточному році набору з маркою, конвертом і художньою карткою. Комплект присвячений річниці з моменту презентації музичного твору, який став символом Різдва.

Деталі розповіла пресслужба Укрпошти на офіційному сайті компанії.

З 23 грудня в обіг вводиться поштова марка "Щедрик. Carol of the Bells". Як зрозуміло з назви, колекція присвячена знаменитій композиції, яка вперше пролунала на сцені в Карнегі-Холі (Нью-Йорку) 100 років тому. Автором відомої на весь світ мелодії є український композитор Микола Леонтович, який створив щедрівку, що до сьогодні символізує різдвяні свята. Вона не просто набула всесвітньої популярності, а й перетворилася в гімн, який співають в різних країнах на Різдво.

Останній у 2022 році випуск від Укрпошти
Останній у 2022 році випуск від Укрпошти
Фото: Укрпошта

У наборі присутні марка, конверт "Перший день", художня картка та штемпель "Перший день". Дизайн розробив заслужений художник України Миколай Кочубей, який зобразив на ескізі ластівку – головну героїню музичного твору.

"Саме ця пташка в українській міфології та культурі є втіленням весни, добра та відродження. Ластівка несе на своїх крилах радість і щастя, а також летить до господи, аби провістити щасливий та багатий рік для родини", – зазначили в повідомленні.

Купити випуск можна з 23 грудня, оформивши замовлення на офіційному сайті Укрпошти, або безпосередньо у поштовому відділенні по всій території України. Тираж набору становить 200 000 примірників, тож можна не хвилюватися – екземплярів вистачить всім охочим. Номінал марки – W (еквівалент 1,5 долара, що дорівнює вартості пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом до 50 г за кордон).

Набір "Переможного Нового року!"

19 грудня Укрпошта також ввела в обіг новорічну марку "Переможного Нового року!", тираж якої набагато більший – 720 тисяч. Номінальна вартість – 12 грн. У комплекті всього набору є марковий аркуш, немаркований художній конверт і картка "З Різдвом!", всього за випуск потрібно заплатити 88 грн. Нагадаємо, на марці зобразили ескіз Олександра Охапкіна, за який проголосували українці.

Новорічний випуск від Укрпошти
Новорічний випуск від Укрпошти
Фото: Укрпошта

До того, його трохи видозмінили, врахувавши побажання громадян: додали запалені свічки та вкрили поле бою снігом. Загалом на марці зображено дівчину та українського військового, які розділені невидимою стіною війни: їй доводиться зустрічати свята на самоті, а йому – намагатися вижити на лінії зіткнення з російськими окупантами.

Придбати набір можна з 19 грудня також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти чи у відділеннях компанії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта випустить марку з "тим самим" єнотом. Також ми повідомляли, що деякі українці зможуть без проблем купити "дефіцитні" марки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.