Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці зможуть без проблем купити "дефіцитні" марки – що для цього треба

Укрпошта дозволила бронювати марки з лімітованих серій ще до їх виходу, але за однієї умови

Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть викупиити рідкісні марки без черг

Колаж: Pro Гроші

Укрпошта запустила передплату філателістичного абонемента на 2023 рік, за допомогою якого українці зможуть зарезервувати поштові марки.

Про це повідомили у пресслужбі Укрпошти.

Власники філателістичного абонемента зможуть гарантовано придбати поштові марки, які Укрпошта випустить у наступному році. Однак за такий абонемент потрібно заплатити. При цьому важливо пам'ятати, що оплата здійснюється не за самі поштові марки, а лише за резерв. Після того як вони з'являться у продажу, їх потрібно буде додатково викупити. Власник філателістичного абонемента зобов'язаний це зробити.

"Зазвичай саме за філателістичним абонементом поставляється лімітована продукція, як-от конверти з погашенням "Перший день" чи малотиражні випуски марок. Водночас власник філателістичного абонемента не має потреби вишиковуватися в черги та купувати "дефіцитні" випуски на вторинному ринку за шалені гроші. Тож переваги очевидні", – пояснили в Укрпошті.

Там додали, що у 2023 році на колекціонерів очікують випуски марок:

  • на честь звільнення окупованих територій;
  • на честь українських діточок, у яких Росія вкрала дитинство;
  • на честь відданості волонтерів;
  • на честь міст-героїв;
  • найголовніша марка – на честь нашої ПЕРЕМОГИ.

Філателістичний абонемент можна буде придбати у двох форматах: онлайн та офлайн.

Як купити онлайн

Передплата стартує у грудні 2022-го. До кінця місяця на філателістичний абонемент діятиме спеціальний тариф зі знижкою 20% – 480 гривень за рік. Усі, хто побажає оформити передплату пізніше, впродовж 2023 року, заплатять вже 600 гривень.

Власники філателістичного абонемента можуть розраховувати на придбання продукції, що випущена Укрпоштою після дати його оформлення.

Починаючи з січня 2023 року, усі власники філателістичного абонемента, оформленого онлайн, отримуватимуть на свій email посилання на оплату нових поштових випусків. Колекціонери з України можуть оплачувати лише ті поштові випуски, які їм найбільше до вподоби. Ще однією новинкою для тих, хто мешкає в Україні, є те, що у 2023 році продукція буде безплатно надсилатися власнику філателістичного абонемента відразу з введенням новинки в обіг, а не наприкінці місяця, як це було раніше.

Як купити офлайн

Оформити філателістичний абонемент можна у філателістичних точках Укрпошти по всій Україні. Для цього потрібно заповнити паперовий бланк, вказавши свої персональні дані та вибравши необхідну кількість наборів продукції (аналогічно, як при оформленні онлайн).

Про старт передплатної кампанії на 2023 рік буде оголошено додатково. Оформити філателістичний абонемент у режимі офлайн можна буде лише на пів року (до 01.07.2023 р.). Після цього Укрпошта планує перевести усіх колекціонерів на онлайн-обслуговування.

Вартість філателістичного абонемента на пів року становить 300 гривень та не залежить від місяця його оформлення. Оформлення філателістичного абонемента у режимі офлайн можливе впродовж поточного півріччя. Водночас замовлення за таким філателістичним абонементом виконується, починаючи з наступного календарного місяця, за винятком місяця, в якому Укрпоштою буде організовано передплатну кампанію. Продукція цього місяця буде надіслана власникам філателістичних абонементів.

Впродовж 30 днів з дати надходження продукції в точку обслуговування власник зобов’язаний її придбати в повному обсязі згідно з раніше вибраною кількістю. Інакше філателістичний абонемент скасовується, а абонплата не повертається.

Раніше ми писали, що Укрпошта відкрила продаж марки "Херсон – це Україна!". Також ми розповідали, що Укрпошта випустить нову марку до Нового року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.