Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть отримати грошову допомогу ще в одній країні – скільки виплатять

Розповідаємо, яку грошову допомогу можуть отримати українці в одній із європейських країн

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати грошову допомогу в одному з європейських регіонів

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Після початку війни Росії проти України, до Іспанії виїхало понад 150 тисяч наших громадян, при цьому грошову допомогу стали виплачувати українцям лише у серпні. Однак з 15 грудня 2022 року в Каталонії почнуть приймати заявки на виплати грошової допомоги.

Про це повідомляє портал уряду Каталонії.

Скільки можна отримати

Грошова допомога спрямована на людей, які постраждали від війни в Україні, зареєстровані в муніципалітеті в Каталонії, та у яких щомісячний дохід менший за 481 євро у дорослого або менший за 629 євро – у матері з дитиною.

На сайті Женералітату Каталонії (Generalitat de Catalunya) з'явилася сторінка з інформацією про надання допомоги українцям. Максимальна сума грошової допомоги становить 400 євро на місяць та 100 євро на кожного неповнолітнього. Наприклад, сім'я з двох дорослих отримає до 800 євро, а мати з дитиною – 500 євро.

Подати заявку на виплати українці можуть з 15 грудня 2022 року до 31 січня 2023 року. Максимальний період виплат грошової допомоги – 6 місяців без продовження.

Яку важливу пільгу можуть отримати українці в США

З 21 листопада в США почало діяти нове правило, згідно з яким українці набувають право на роботу автоматично після приїзду в країну. Таке право діятиме протягом 90 днів. Потім потрібно буде взяти дозвіл, ця процедура безоплатна.

З 21 листопада 2022 року українські біженці у США мають право:

  • працювати протягом перших 90 днів після приїзду до США без робочого дозволу;
  • не сплачувати мито за першу подачу форми i-765 на отримання робочого дозволу.

Тобто влаштуватися на роботу можна одразу після приїзду, показавши форму i-94, отриману на кордоні. Якщо лише поставили штамп, форму можна отримати на офіційному сайті.

Однак після 90 днів роботи за формою i-94 українцю потрібно отримати робочий дозвіл. Для цього слід подати форму i-765. За першу подачу такої форми тепер українці мито не сплачують.

Раніше ми розповідали, чому українці їдуть з Німеччини. Також ми писали, що у Польщі скасовують грошові виплати українцям. Більше про закордонне життя читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.