Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна та ЄС планують назавжди скасувати одне із правил – що зміниться

Український уряд вже працює над змінами у вітчизняному законодавстві, щоби адаптувати його до європейських стандартів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Україна та ЄС можуть запровадити безплатний роумінг на постійній основі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як відомо українці, які живуть в Європі, ще рік можуть користуватися безплатним роумінгом. Втім, українська влада планує, щоби громадяни користувалися такою послугою на постійній основі.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що за рік часу держава спробує адаптувати українське законодавство до європейських стандартів.

"Є у нас амбітна мета – хочемо отримати так званий "роумінговий безвіз" на постійній основі. Маємо рік на адаптацію українського законодавства до європейських стандартів", – сказав очільник уряду.

За словами Шмигаля, якщо зміни будуть вдалими, то Україна приєднається до довгострокової угоди Roam like at home – "За кордоном – як і вдома". Прем'єр додав, що це буде важливий крок у секторальній євроінтеграції України.

Що відомо про безплатний роумінг в Європі

Напередодні угоду про скасування роумінгової плати для громадян України продовжили ще на рік. Домовленість погодили 22 мобільні оператори в Європейському Союзі та сім – в Україні.

Компанії, зокрема, погодились пролонгувати договір та підтримувати взаємне зниження тарифів для транскордонних дзвінків.

"Орган європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) стежить за впливом угоди. Останні дані показують, що вона виявилася ефективною, дозволивши операторам надавати доступні дзвінки через кордони", – пояснили в Європейській комісії.

Як українцям користуватися роумінгом зараз

Для цього українцям в Європі не потрібно нічого робити. Достатньо лише оплачувати свій тарифний план.

Якщо оплата здійснюється вчасно, тоді послуга активується автоматично. Після цього можна безплатно дзвонити як в Україну, так і навпаки.

Коли Україна буде в ЄС

Це доволі тривалий процес, а нашій державі, попри війну, ще потрібно буде виконати певні умови щоби стати частиною європейської сім'ї.

Втім, на початку цього року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в України є "вельми амбітний план щодо приєднання до Європейського союзу протягом найближчих двох років".

Тобто, повноцінно вступити в Європейський Союз наша держава планує вже у 2025 році.

Раніше ми розповідали, скільки коштує унікальний номер телефону українських мобільних операторів на ОЛХ. Також ми писали, які послуги для клієнтів оновив Київстар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.