Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У ЗСУ попередили українців про зростаючу загрозу з боку РФ

У ЗСУ констатують, що у росіян ще достатньо носіїв ракет, щоби обстрілювати мирні українські міста

Фото: Міноборони РФ, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни оновлюють свій авіаційний парк для подальшої війни проти України

Фото: Міноборони РФ, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Наступний ракетний удар по Україні може бути більш масованим, ніж 29 грудня, оскільки носіїв для крилатих ракет у РФ все ще достатньо, плюс ворог працює над збільшенням свого авіаційного парку.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, 29 грудня росіяни застосували 13 літаків які мають по 8 підвісок для транспортування ракет. Тож наступний ракетний обстріл, який ймовірно, станеться вже після Нового року, може бути більш потужнішим.

"Питання в тому, скільки вони готові на даний час витратити тих самих крилатих ракет. Носіїв у них достатньо", – сказав Ігнат.

Крім того, як зазначив військовий, для подальшої війни проти України РФ відновлює та поновлює свій парк авіаційної техніки.

"Якщо йдеться про такі літаки, що нещодавно були в них на виставці, такі як СУ-55 чи СУ-57, то щоб поставити до строю велику кількість таких повітряних машин, потрібно багато часу. СУ-35, які у росіян є сьогодні, це літаки, які вони випускають серійно. Вони вже були не раз цілями для нашої протиповітряної оборони", – розповів Юрій Ігнат.

Він також нагадав, що Росія поступово збільшує перерви між ракетними обстрілами України. Все тому, що ворог ретельно готується до атак і накопичує ракети.

"Сьогодні збито 54 крилаті ракети з 69-ти. З тих ракет є такі, що є не досяжними для нашої ППО. Ракет "Калібр", Х-101, Х-555 збито доволі непоганий відсоток. Можна відзначити сьогодні вчергове успішну роботу ППО", – підкреслив Ігнат.

Ракетний обстріл України 29 грудня: що відомо

Внаслідок ворожого обстрілу 90% Львова лишилося без світла, у місті зупинив роботу електротранспорт. Також виникли перебої з водопостачанням.

Через загрозу ракетних обстрілів та щоб уникнути значних пошкоджень, якщо ворогу вдасться вразити енергетичні об'єкти, енергетики відключили світло у низці областей.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що у зв'язку із загрозою ракетних обстрілів в Черкаській області можливі аварійні відключення електроенергії.

У Кривому Розі енергетики превентивно вимкнули електроенергію. Уся критична інфраструктура переводиться на генератори.

Крім того, в Одеській та Дніпропетровській областях застосували екстрені відключення світла. Про це повідомив ДТЕК.

У небі над Києвом сили ППО збили 16 російських ракет. За даними Київської міської воєнної адміністрації, уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та один автомобіль в Дарницькому районі.

Також пошкоджені промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському. Відомо про трьох постраждалих, серед яких – 14-річна дівчинка.

Раніше ми писали, які міста під загрозою ракетних обстрілів з боку Росії. Також ми розповідали, коли в РФ розпочнеться нова хвиля мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.