Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія визначила пріоритети у війні проти України — які міста під загрозою

Росіяни не відмовляться від намірів захопити Київ, вважають у ЗСУ

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Київ до останнього залишиться під загрозою обстрілів з боку Росії

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Російські збройні сили продовжують масовані обстріли території України, але найчастіше окупанти намагаються поцілити по об'єктах критичної інфраструктури неподалік від Києва.

Про це в ефірі телемарафону розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що Київ був під прицілом росіян ще з перших днів повномасштабного вторгнення, коли вони намагалися захопити аеродроми, висадити десант і оточити українську столицю.

"Найбільше атакують столицю. Зрозуміло, що столиця — це ціль №1 для ворога", — сказав він.

Зараз, за словами Юрія Ігната, росіяни вже змінили тактику своїх атак, спрямовуючи снаряди на об'єкти критичної інфраструктури біля Києва.

"Це об'єкти паливно-енергетичного сектору. Саме туди окупанти спрямовують найбільше своїх крилатих ракет", — додав Юрій Ігнат.

Чому РФ по-різному застосовує зброю проти України

Як відомо, для обстрілів енергетичної інфраструктури Росія використовує ракети та іранські дрони — камікадзе. При цьому дронами росіяни активніше атакують вночі, а ось ракети використовують вдень.

Усе тому, що вночі українським військовим важче виявити небезпеку: літальні апарати видимі радіолокаційно, але збити їх стрілецькими засобами — кулеметами та зенітними гарматами — фактично неможливо.

"Дрони це приблизно одинадцятої-дванадцятої ночі, а ракети більш в денний час", – зауважив Юрій Ігнат.

Росія готується до нових атак

На думку президента України Володимира Зеленського, у Кремлі спробують зробити останні дні цього року темними та складними для українців.

"Залишилося кілька днів цього року. Маємо бути свідомими, що наш ворог спробує зробити цей час для нас темним і складним", – сказав він у вечірньому відеозверненні.

Президент попереджає українців, що найближчими днями важливо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Також Зеленський закликав ще раз пошукати та запам'ятати, де розташовані найближчі Пункти Незламності.

Раніше ми розповідали, чому російському керівництву вдасться набрати необхідну кількість солдатів для війни проти України. Також ми писали, що буде з виплатами переселенцям з нового року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.