Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Vodafone з'явилася безплатна послуга через війну – що змінилося для українців

Мобільний оператор запроваджує важливі зміни на тлі війни та складних обставин, у яких опинилися українці

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Номери усіх абонентів Vodafone резервуватимуться на 2 роки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Мобільний оператор Vodafone запроваджує нову послугу для своїх клієнтів. Так, українці відтепер можуть на два роки резервувати свої номери.

Як зазначає пресслужба компанії, послуга вже працює для усіх абонентів мобільного оператора.

Зазначається, що нововведення запроваджують, аби захистити інтереси усіх абонентів з огляду на війну та складні обставини, в яких опинилися громадяни нашої країни.

"Vodafone Україна ухвалив рішення щодо резервування від сьогодні та протягом 2 років номерів усіх абонентів", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що номери резервуватимуться незалежно від того, використовують їх абоненти чи ні. Звертатися для підключення послуги абонентам теж непотрібно.

Натомість у вільному продажі будуть номери з незадіяного номерного ресурсу мобільного оператора.

Номери для військових

На днях міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що мобільні оператори на 2 роки резервуватимуть мобільні номери за військовими, полеглими на полі бою, або зниклими безвісти.

Для того, аби зарезервувати мобільний номер, потрібно:

  • звернутися до служби підтримки оператора, Kyivstar – 0800300466, lifecell – 0800205433;
  • повідомити оператору номер, який потрібно зарезервувати;
  • вказати, від кого саме находить звернення;
  • далі оператор прийме рішення щодо резервування та надішле відповідне SMS-повідомлення.

Федоров також пояснив, що наразі ця послуга працює у тестовому режимі. До неї долучилися дві основні компанії — оператори мобільного зв'язку в Україні.

Мобільний інтернет без світла

Високошвидкісним інтернетом зможуть користуватися абоненти Vodafone у Львові, Києві, Одесі та Дніпрі. Існує три пакети різної вартості. Стандартна комплектація, що не включає телевізійні канали, перші шість місяців коштує 120 грн. Далі місячна вартість – 250 грн.

Домашній інтернет GigabitNet забезпечує швидкістю в 10 разів більшу за звичайні 100 Мб/с завдяки технології гігабітної оптичної мережі GPON. Згодом її буде легко модернізувати в XGS-PON, яка дозволяє збільшити передачу даних вже до 10 Гб/с.

Раніше ми розповідали, що зміниться для абонентів lifecell з 1 липня. Ще сайт Pro Гроші писав, що Київстар, Vodafone та lifecell змінили правила користування роумінгом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.