Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У ChatGPT оновлення: що змінилось в чат-боті та чому

У OpenAI зауважили, що нові функції були додані після багатомісячних зусиль

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Одна з країн Європи вже заблокувала ChatGPT

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У ChatGPT знову зʼявилися оновлення. У чат-боті можна активувати своєрідний режим інкогніто й історія листування з вами не зберігатиметься. Також бесіди, розпочаті в такому режимі, не будуть використовуватися OpenAI для навчання і поліпшення сервісу.

Про це пише Reuters.

На такий крок розробники пішли після підвищеної уваги до того факту, що ChatGPT та інші чат-боти збирають дані сотень мільйонів користувачів для поліпшення і тренування ШІ-моделей.

Напередодні Італія першою в Європі заблокувала ChatGPT. Все через занепокоєння з приводу обробки персональних даних. У OpenAI зауважили, що нові функції були додані не через заборону, а після багатомісячних зусиль, аби поставити користувачів "на місце водія" щодо збору даних.

Та зверніть увагу, що OpenAI все ще буде зберігати "бесіди" користувачів з ботом протягом 30 днів, щоб відстежувати будь-які зловживання, а вже після цього чати будуть остаточно видалятися.

Також у найближчі місяці в ChatGPT з'явиться підписка для бізнесу. Вона не використовуватиме розмови для навчання ШІ за замовчуванням. А ще користувачі отримають розширені можливості з управління особистими даними.

Винагорода за помилки

Раніше ми вже писали, що ChatGPT використовують мільйони людей по всьому світу. Саме тому розробники вирішили максимально вдосконалити уже існуючу систему. Вони запропонували грошову винагороду юзерам, які будуть тестувати чат-бот і шукати різні баги, збої, помилки тощо.

Розмір фінансового забезпечення залежить від серйозності знайдених проблемних місць.

Мінімально користувачі зможуть отримати 200 доларів, максимально – 20 тисяч доларів за виявлені вразливості. Однак зверніть увагу, що виплата не поширюється на шкідливий чи неправильний контент, створений ChatGPT.

Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Яких фахівців може замінити ШІ

Ми раніше розповідали, що під загрозою зникнення 10 професій, побудованих на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації тощо. Близько 300 млн працівників можуть втратити роботу через генеративний ШІ.

Загалом йдеться про:

  • роботу в ЗМІ (журналісти, редактори, СЕО);
  • технічні спеціальності (програмісти, кодери, аналітики даних, інженери-програмісти);
  • маркетологів;
  • роботу галузі юриспруденції (помічники юристів, параюристи);
  • фінансові вакансії (консультанти та аналітики);
  • трейдерів;
  • викладачів;
  • бухгалтерів;
  • графічних дизайнерів;
  • спеціалістів служби підтримки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ChatGPT розповів про квартиру, на якій ви точно зможете заробити. Також ми повідомляли, що відповів штучний інтелект ChatGPT на питання про гроші, долар, інвестиції та крипту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.