Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ткаченко офіційно пішов у відставку: коли призначать нового міністра культури

В парламенті проголосували за відставку ексміністра та збираються призначити нову голову Мінкульту

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Олександр Ткаченко офіційно залишив пост Міністра культури та інформаційної політики України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 21 липня подав у відставку після активних обговорень щодо виділення 400 мільйонів гривень на створення комедійних серіалів. А вже 27 липня парламент офіційно підтримав відставку Ткаченка.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму Tеlegram-каналі.

Він зазначив, що під час засідання було ухвалено рішення про офіційну відставку з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. "ЗА" проголосували понад 300 народних обранців.

"Питання щодо призначення нового Міністра наразі не стоїть у порядку денному та скоріш за все не буде ухвалюватися цього тижня", – підсумував нардеп.

Що відомо про звільнення Олександра Ткаченка

Вночі 21 липня Олександр Ткаченко оголосив про свою відставку з посади міністра культури та інформаційної політики України. За його словами, причиною цього кроку стало "непорозуміння" стосовно важливості культури у часи війни. Сутність цього непорозуміння полягає у незгоді щодо фінансування культурних проєктів під час воєнного стану.

Зокрема, Ткаченка жорстко критикували за його підтримку виділення значних коштів, а саме 400 мільйонів гривень на розвиток кіноіндустрії. Такий вчинок негативно сприйняли українці. Громадяни вважають, що уряд повинен приділяти пріоритетну увагу іншим напрямкам, таким як оборона.

Попри велику хвилю негативних коментарів та обговорень у соціальних мережах, Ткаченко не змінив свою думку. У своїх постах він підкреслював, що культура є невіднятною частиною життя країни та так само важлива, як і інші напрямки, такі як військова техніка та дрони. Його аргументом було те, що культура допомагає зміцнити національну свідомість, об'єднати громадян і підтримувати моральну стійкість у складних часах.

Хто може стати новим міністром культури України

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що зайняти місце Олександра Ткаченка може Олеся Островська-Люта. Наразі вона обіймає посаду директорки державного підприємства "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал"" при Державному управлінні справами.

Раніше ми повідомляли, що державне підприємство виділило 14 млн гривень на створення двох новорічних серіалів. Також ми писали, що компанія "Енергоатом" закупила 10 електробусів для працівників за ціною яхти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.