Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Докази російської агресії вже продають на ОЛХ: що та за скільки (фото)

Вартість уламків різних ракет та дронів може сягати кількох тисяч гривень, проте підбирати такі речі дуже небезпечно

Фото: Уніан. Скрин: OLX. Колаж: Pro Гроші

Уламки ракет продають в Україні за тисячі гривень

Фото: Уніан. Скрин: OLX. Колаж: Pro Гроші

В Україні почали продавати уламки збитих російських ракет, дронів-камікадзе Shahed та інші частини військового спорядження.

Такі оголошення можна побачити на платформі OLX.

Продаж уламків ракет

Українці оголошують різні ціни на уламки, деякі з них досягають кількох тисяч гривень. Дехто з продавців зазначає, що частина коштів, які вони отримають за уламки, буде передана на потреби Збройних сил України.

Наприклад, уламок російської стратегічної крилатої ракети Х101 продають на платформі за 10 000 гривень. А уламок від ракети, яка була випущена російськими військами по території України з системи "Град", продають за 7 300 гривень. Її продавець знайшов у Херсонській області, де проходили бойові дії.

Скрин: OLX
Скрин: OLX

Скрин: OLX

Скрин: OLX

Також шматок крилатої ракети продають на платформі за 500 гривень, продавець в оголошенні зазначив, що частину коштів він відправить на потреби ЗСУ. Ще можна побачити оголошення, де продають брелоки з корпусу крилатої ракети за 200 гривень.

Скрин: OLX
Скрин: OLX
Скрин: OLX

Скрин: OLX

Скрин: OLX

Скрин: OLX

Насправді в інтернеті можна знайти купу таких оголошень, однак варто пам'ятати, що підбирати частини ракет та дронів дуже небезпечно. Тому, якщо ви хочете заволодіти уламком ракети, варто повідомити про знахідку підрозділам ДСНС або поліції та дочекатися приїзду фахівців.

Як росіяни обстрілюють українські міста

Атакувати ракетами українські мирні міста росіяни намагаються у світлу пору доби, а от запускати іранські дрони-камікадзе — вночі.

Дрони росіяни використовують вночі, бо тоді українським військовим важче виявити небезпеку: літальні апарати видимі радіолокаційно, але збити їх стрілецькими засобами — кулеметами та зенітними гарматами фактично вже неможливо.

Чому росіяни йдуть на війну

Солдату-контрактнику з Москви після мобілізації виплачують близько 200 тис. рублів (більш як 1 тис. дол.) згідно з контрактом та додаткові 50 тисяч рублів (майже 372 долари) від мера Москви Сергія Собяніна.

За такого підходу Міноборони країни-агресора може призвати до армії достатню кількість військовослужбовців для продовження війни в Україні. Завдяки таким виплатам сім'я контрактника стає "привілейованою": у людей з'являються кошти для існування, попри ціни, що зростають, і бідність навколо.

Раніше ми розповідали, що росіянам пропонують вчити українську мову. Також ми писали, на яку ще країну Росія може здійснити наступ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.