Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Різдво з ракетами? Чи завдасть РФ ударів по Україні 7 січня

Військові готові збивати всі загрози в небі, які підготував ворог

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У повітряному просторі країни фіксують ракети

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує завдавати ракетних ударів по Україні. До обстрілів варто готуватися і на Різдво, яке деякі українці святкують 7 січня.

Про це в ефірі повідомив спікер командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ми очікуємо, ми готуємося. Ви ж бачите, що три дні поспіль йдуть атаки. Як вони собі там спланували, ми поки що не знаємо. Варто готуватися до цього. Росія не змінила своїх намірів", – повідомив він.

Військові готуються до атаки й збираються збивати всі загрози в небі, які підготував ворог.

Наслідки атаки по Києву

Зранку 29 грудня в повітряному просторі столиці було зафіксовано 16 ракет. Усі 16 знищені. Всі вибухи, які чули кияни, – це робота ППО.

За даними Київської міської воєнної адміністрації, уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та один автомобіль в Дарницькому районі.

Також пошкоджені промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському. Відомо про трьох постраждалих.

Мер столиці уточнив, що серед тьох постраждалих у Києві – 14-річна дівчинка. Всіх госпіталізували.

Яка ситуація зі світлом в інших областях

Відомо, що під час повітряної тривоги у Львові було чути вибухи. В результаті, 90% міста лишилося без світла. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Почалися перебої з водопостачанням.

Через загрозу ракетних обстрілів та щоб уникнути значних пошкоджень, якщо ворогу вдасться вразити енергетичні об'єкти, енергетики відключили світло у низці областей.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що у зв'язку із загрозою ракетних обстрілів в Черкаській області можливі аварійні відключення електроенергії.

У Кривому Розі енергетики превентивно вимкнули електроенергію. Уся критична інфраструктура переводиться на генератори.

Крім того, в Одеській та Дніпропетровській областях застосували екстрені відключення світла. Про це повідомив ДТЕК.

Раніше ми писали, що УЗ повідомила про затримку деяких потягів 29 грудня. Також ми розповідали, яку техніку не можна включати одразу після ввімкнення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.