Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тимошенко подав у відставку з посади заступника голови ОП

Замість нього може бути призначений чинний глава Київської ВЦА

Фото: Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Кирило Тимошенко йде у відставку

Фото: Офіс президента. Колаж: Pro Гроші

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення з посади.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

За його словами, на посаду заступника голови ОП замість Тимошенка можуть призначити начальника військової адміністрації Київської області Олексія Кулебу.

"Ну і звільнили заступника Офіса Генпрокурора Олексія Симоненко. Ближче до лютого будуть щонайменш 3 кадрових рішення по Кабміну", – додав нардеп.

За даними "Української правди", у відставку також відправлять глав ВЦА Сумської, Дніпропетровської, Запорізької і Херсонської областей.

Видання зазначає, що у січні з'явилася інформація про можливість відставки Тимошенка найближчим часом, а також про звільнення очільників декількох областей, які пов'язані із посадовцем.

Як відомо, Кирило Тимошенко був на посаді заступника глави Адміністрації президента (а згодом – Офісу президента) з травня 2019 року.

Перестановки в Офісі президента

17 січня стало відомо, що Олексій Арестович написав заяву про звільнення з посади радника Офісу президента.

Це сталося після скандальної заяви Арестовича щодо трагедії у Дніпрі 14 січня. Того дня російська ракета влучила у багатоповерхівку, унаслідок чого загинули та були поранені десятки людей.

Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що удар по багатоповерхівці – наслідок роботи української ППО.

"Її збили, вона впала на під'їзд. Вона вибухнула, коли впала. Там проблема з їдким димом. Це вірна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження", – сказав Арестович.

Після цього заяву політика підхопили російські пропагандисти. Згодом Повітряні сили України змушені були спростовувати заяву радника Андрія Єрмака. А мер Дніпра Борис Філатов навіть закликав СБУ та контррозвідку відреагувати належним чином.

Цей скандал обернувся відставкою для позаштатного радника глави Офісу президента.

Раніше ми писали про те, що нардеп від "Слуги народу" під час війни інвестував "зайві мільйони" в маєток. Також ми розповідали, що колишньому главі НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву оголосили підозру за виплату надвисоких премій самому собі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.