Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нардеп від "Слуги народу" під час війни інвестував "зайві мільйони" в маєток – деталі

Павло Халімон у 2022 році придбав нерухомість у центрі столиці на суму понад 10 млн гривень

Фото: Українська правда. Колаж: Pro Гроші

Нардеп прибав дорогоцінну нерухомість під час війни

Фото: Українська правда. Колаж: Pro Гроші

Депутат від партії "Слуга народу" Павло Халімон під час повномасштабної війни придбав маєток вартістю десятки мільйонів гривень на Печерських пагорбах у Києві.

Про це йдеться в розслідуванні "Української правди".

На початку осені 2022 року видання дізналося з анонімних джерел про те, що Халімон купив вищезгаданий будинок. Однак журналісти не змогли перевірити інформацію на офіційних ресурсах, адже через війну в країні з міркувань безпеки реєстр декларацій НАЗК закритий.

Будинок, який придбав Халімон. Фото: УП

Згодом журналістам вдалося дізнатися адресу будинку. При цьому власником виявився не сам нардеп, а Анастасія Миколаївна Котеленець.

З соцмереж вдалося з'ясувати, що вона займається продажем спідньої білизни, а також у грудні 2021 року захистила дисертацію в Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП) на здобуття наукового ступеня "доктор філософії". Крім того, у 2021 році жінка придбала 45 земельних ділянок в Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів.

Чи справді Халімон живе в маєтку?

Кореспонденти "Української правди" провели розслідування, під час якого з'ясували, що Халімон дійсно має причетність до будинку.

Так, журналісти почали спостереження біля маєтку на Печерських пагорбах. І в перший же день об 11:00 там побачили нардепа. Чоловік завів до будинку двох людей, схожих на будівельників. І пообідні поїхав з будинку.

Наступного дня журналісти продовжили спостереження і бачили, що Халімон виходив з будинку.

На третій день на території маєтку бачили жінку, схожу на Анастасію Котеленець. Разом з нею була дитина.

За скільки Халімон купив маєток у центрі Києва?

За допомогою власних джерел у правоохоронних органах журналісти "Української правди" отримали копію договору купівлі-продажу маєтку на Печерських пагорбах. Продавцем був архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко.

В документі вказано, що за будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток покупець заплатив 10 мільйонів 300 тисяч гривень.

Журналісти відзначають, що на сайтах з продажу нерухомості будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 мільйонів гривень. Олександр Драбинко в коментарі УП сказав, що ціна була зниженою через стан будинку, до того ж йому "категорично потрібні були гроші".

Як відреагували у "Слузі народу"?

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своєму Telegram засудив дії однопартійця. Він зазначив, що цей вчинок суперечить етичній складовій партії.

"Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат", – пояснив Арахамія.

Він додав, що за цю "покупку" Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови фракції "Слуга народу".

Також Арахамія закликав правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку цим подіям.

Раніше ми розповідали, що колишньому главі НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву оголосили підозру за виплату надвисоких премій самому собі. Також ми пояснювали, як розпізнати псевдоволонтерів під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.