Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Принципова помилка – Арестович подав у відставку через скандал

Після трагедії у Дніпрі Арестович заявив, що багатоповерховий будинок міг бути зруйнований в результаті роботи української ППО

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Олексій Арестович написав заяву про звільнення з посади радника Офісу президента.

Про це повідомив політик на своїй сторінці в Facebook.

"Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку", – зазначив Арестович.

Скрин: Facebook/Олексій Арестович

Скандальна заява Арестовича про трагедію в Дніпрі

Після атаки на Дніпро 14 січня Олексій Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що російську ракету Х-22, що влучила в багатоповерховий будинок, могла збити українська ППО.

"Її збили, вона впала на під'їзд. Вона вибухнула, коли впала. Там проблема з їдким димом. Це вірна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження", – сказав Арестович.

Після цього заяву політика підхопили російські пропагандисти.

Згодом Повітряні сили України спростували заяву Арестовича. Українські військові пояснили, що в будинок у Дніпрі влучила ракета Х-22, запущена з району Курської області РФ.

"Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає. У Збройних Сил України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони", – повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Було також зазначено, що перехопити такі ракети можуть лише ракетні комплекси, які Україна може отримати від західних партнерів у майбутньому. Наприклад, Patriot PAC-3 чи SAMP-T.

Журналіст LIGA.net Юрій Смірнов зазначив, що західні ЗМІ довіряють заявам Арестовича та беруть їх до уваги як важливе джерело інформації. Тому його слова мають велику вагу. Водночас журналіст закликав владу розібратися зі статусом Арестовича та його доступом до важливої інформації, адже радник голови ОП намагався довести, що російський тероризм в Дніпрі – це провина української ППО.

У відповідь на заяву Арестовича мер Дніпра Борис Філатов закликав СБУ та контррозвідку відреагувати належним чином.

Раніше сайт Pro Гроші писав про наслідки влучання ракети в багатоповерховий будинок в Дніпрі. Також ми розповідали про наслідки масованої ракетної атаки на Україну 14 січня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.