Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нідерланди змінюють правила для українських біженців — чого стосується

Уряд Нідерландів оголосив про введення нових змін щодо біженців з України, які перебувають і планують працювати в цій країні

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Нідерландах змінять правила для українських біженців

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З 1 листопада українським біженцям у Нідерландах у паспорті треба мати позначку, яка підтверджує статус тимчасового захисту. Йдеться про наклейку O-документа від Служби імміграції та натуралізації Нідерландів (IND).

Про це повідомляє SchengenvisaNews.

Усі українці можуть вимагати наклейку або O-документ у своєму паспорті від IND. O-документ є доказом того, що вони проживають у Нідерландах згідно з Директивою про тимчасовий захист і мають доступ до ринку праці.

Уточнюється, що з 1 квітня діє звільнення від дозволів на роботу для роботодавців у Нідерландах, які хочуть працевлаштувати біженців з України. З квітня вони могли отримати правильні документи від IND, які підтверджують їхній статус тимчасово переміщених осіб.

"Ця перехідна домовленість закінчується 31 жовтня. Це означає, що з 1 листопада 2022 року біженець може продемонструвати, що на нього поширюється Директива про тимчасовий захист, лише якщо він володіє наклейкою або O-документом, виданим IND. Лише за допомогою цих документів можна продемонструвати, що біженець має право працювати як найманий працівник без дозволу на роботу", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Європейська комісія оголосила рішення продовжити дію Директиви про тимчасовий захист біженців з України до ЄС принаймні до березня 2024 року.

Спочатку правила діють протягом одного року, але їх можна продовжити ще на два роки. Тим, хто шукає захист, не потрібно проводити тривалу процедуру надання притулку. Крім того, біженці мають прямі права на соціальну допомогу, освіту, житло та дозвіл на роботу тощо.

Також ми писали, що у Німеччині до кінця місяця завершується програма, що давала можливість українським біженцям обмінювати гривні на євро за фіксованим курсом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.