Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців у Австрії на рік поселять у 5-зірковому готелі – кому пощастить

В країні не вистачає житла для українських біженців, яких тільки в столиці налічується 26 тисяч

Колаж: Pro Гроші

Українок з дітьми поселять в готелі в центрі Відня

Колаж: Pro Гроші

Австрія зіткнулась із проблемами розміщення українських біженців, тому частину з них вирішили поселити в 5-зірковий готель у центрі Відня.

Про це пише krone.at.

В готелі Hotel de France збираються розмістити 350 жінок із дітьми. Останнім часом він стояв порожнім, тому там вирішили поселити українок. За останні кілька днів до нових кімнат уже заселили 80 людей.

Договір між приватними фондами та власником готелю уклали на дев'ять місяців з можливістю продовження на три місяці.

У Австрії виникли труднощі із розміщенням біженців

Наразі федеральні землі обговорюють варіанти розселення українців до наметових таборів чи модульних будинків.

Австрійська влада звітує, що близько 80% українських біженців розміщені у приватних будинках чи квартирах. Водночас, через те що ціни на нерухомість зростуть, ситуація з розміщенням біженців стає критичною.

Зараз у Відні живуть 26 тисяч українців, які втекли від війни. Незначна частина їх – у державному житлі.

Які виплати передбачені українцям в Австрії

Біженцям з України, які отримали притулок у Австрії, збільшили розмір одноразової фінансової допомоги. Зростання виплат відбулося у жовтні і торкнулося тих, хто вже прожив у країні 6 місяців. Кожен дорослий має отримати по 500 євро, а на кожну дитину дають по 250 євро.

Розмір виплат напряму залежить від типу житла, у якому ви мешкаєте, наприклад, з повним пансіоном, самозабезпеченням або приватним проживанням.

Якщо ви підходити під категорію "приватне споживання", то максимальні виплати, які вам можуть нарахувати, виглядають так:

  • субсидія на оренду — до 150 євро на місяць;
  • дотація на оренду для сім'ї – до 300 євро на особу на місяць;
  • харчування для дорослих – до 215 євро на особу на місяць;
  • харчування для неповнолітніх – до 100 євро на особу на місяць.

Також у Австрії можна отримати субсидію на шкільне приладдя, її розмір становить до 200 євро на одну дитину, або виплати на одяг та відпочинок (150 та 50 євро на людину відповідно).

Деяким українцям заморозять виплати у Польщі

Наразі у Польщі перебувають близько 1,2 млн українців, які поїхали туди після 24 лютого. Однак певна частина вже покинула сусідню країну та повернулася додому, але продовжує отримувати допомогу. Саме тому таким людям хочуть її заморозити.

Уповноважений уряду Польщі з питань біженців з України Павел Шефернакер заявив, що змінами до закону про допомогу українцям пропонується "заморожувати" виплату соціальної допомоги громадянам України у момент виїзду з Польщі додому.

"Це положення передбачатиме, що якщо хтось щоразу виїжджатиме з Польщі, то соціальна допомога, яку виплачують гміни (адміністративна одиниця Польщі) чи ZUS (орган соціального страхування), заморожуватиметься", — зазначив Шефернакер.

Однак, якщо українці повертатимуться до Польщі, то питання відновлення виплати соціальної допомоги вирішуватиметься за процедурою інституції, яка видає цю допомогу.

Раніше ми писали, що Нідерланди змінюють правила для українських біженців. Також ми розповідали, що рівень життя українців у Польщі покращився.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.