Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Так свої кошти ви більше не побачите – кому не варто позичати гроші

Часто говорять, що не можна давати в борг своїм друзям, адже тоді виникають сварки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Насправді ми самі притягуємо борги у своє життя

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Якщо вас просять дати грошей у борг, то варто врахувати всі за і проти. Якщо ви впевнені в тому, що людина поверне гроші, то можете сміло позичати, але іноді не слід боятися відмовити комусь у позиці, навіть якщо це родич або близький друг.

Сайт Pro Гроші розповідає, кому не варто давати кошти в борг.

Знайомим із малими заробітками

Якщо людині потрібні гроші, але ви знаєте, що дохід у неї у два рази менший за позику, то не варто з нею зв'язуватися. Є велика небезпека не отримати гроші назад.

Холерикам й імпульсивним

Людям, в яких нерідко міняються настрій та інтереси, взагалі не можна займати. Звісно, якщо йдеться про лікування чи допомогу їхнім рідним, то можна зробити виняток. Але аж ніяк не варто позичати на купівлю телевізора чи пральної машини. Без цього можна обійтися.

Невпевненим

Якщо людина вживає багато слів "може", "мабуть", а також часто говорить не "я", а "ми", значить вона підпадає під вплив іншої людини. Це означає, що рішення про борг, так і те, як і коли віддати кошти, належить не їй.

Підкаблучникам

Чоловіки, якими керують у побуті жінки, дуже схильні не повертати гроші. Міняються пріоритети у дружини — змінюються плани й в чоловіка. Якщо подружжю потрібні гроші, то краще про позику домовлятися із жінкою у такому випадку.

Любителям випити

Такі люди за вдачею подібні до азартних гравців і шопоголіків. Вони живуть лише миттєвими інтересами й не здатні планувати свої зобов'язання, а особливо виконувати їх.

Друзям

Через позику грошей стосунки друзів у більшості випадків змінюються. Зазвичай через це виникають певні образи й недомовки.

Як насправді ми притягуємо борги у своє життя

Раніше ми писали, що борги — це тема, яка в усіх поколіннях асоціювалася зі страшним тягарем та бідністю. "Залишив у спадок лише борги" або "Борги пам'ятає не той, хто бере, а той, хто дає" — це лише декілька фразеологізмів та висловів з цілої купи народної творчості, які відображають ставлення українців до позик.

Але чому люди зав’язають у кредитах і постійно беруть нові позики, якщо так страждають від цього тягаря, а деякі ніби притягують борги, як магніт? Читайте у нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші разом з експертом розбирався, кому треба подолати "синдром жебрака" і розповідав, як психологічно підготувати себе до блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.