Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб не "барахлив" інтернет: 5 порад для збільшення швидкості роботи Wi-Fi

Розповідаємо, як самостйно пришвидшити роботу домашнього інтернету

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як самостійно пришвидшити роботу домашнього WI-FI

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Для багатьох людей дуже важливий швидкий домашній інтернет, особливо в нинішніх реаліях, коли більшість українців перейшли на дистанційну форму роботи або навчання. Однак домашній Wi-Fi, як правило, може почати "барахлити" у найвідповідальніший момент.

Про те, як збільшити швидкість домашнього інтернету на 50%, пише видання DailyMail.

Перемістити роутер

Маршрутизатор (роутер) має бути якомога ближче до пристроїв, які потребують підключення до Wi-Fi. Стіни, шафи й навіть книжкові полиці можуть значно послабити сигнал, тому варто тримати роутер в прямій видимості.

Також не варто встановлювати роутер поруч з вікнами та біля стін, які ви ділите з сусідами, адже частина сигналу передаватиметься назовні.

Якщо ви живете у двоповерховому приватному будинку, то роутер краще переставити якомога вище, це допоможе забезпечити кращий сигнал.

Змінити канал або діапазон

Для зв'язку з усіма пристроями, які знаходяться в будинку, роутер використовує один з каналів, на які ділиться сигнал Wi-F. Це безумовно може вплинути на швидкість роботи інтернету, особливо, якщо кілька людей одночасно використовують Wi-Fi та всі знаходяться на одному каналі.

Щоб вирішити цю проблему, потрібно перейти на інший канал, для цього з'ясуйте, як змінити канал на вашому конкретному роутерові: інструкцію можна знайти в меню адміністратора за адресою 192.168.1.1, або 192.168.0.1. Спробуйте підключитися до каналів 1, 6 і 11, оскільки вони характеризуються найменшою кількістю перешкод при підключенні декількох пристроїв.

Використовуйте кабелі

Швидкість інтернету значно збільшиться, якщо під'єднати пристрої за допомогою кабелю напряму до роутера. Це може бути телевізор, ігрова приставка або ПК, тобто, ті пристрої, з якими ви не пересуваєтеся між кімнатами, як з телефоном або ноутбуком.

Експеримент з антенами

Якщо на вашому роутері є антени, то вони також можуть допомогти підвищити швидкість домашнього інтернету. Якщо ви мешкаєте у квартирі, то антени варто розмістити вертикально, щоб сигнал поширювався в сторони. Щодо власників приватних будинків, то краще залишити одну антену вертикально, а іншу – горизонтально для трансляції між поверхами.

Оновити роутер

Якщо швидкість вашого інтернету замала і у вас не виходить самостійно її збільшити, то, можливо, вже час купувати новий роутер або, якщо роутер новий, то варто пошукати іншого провайдера.

Раніше ми розповідали, коли в Україні зникнуть перебої зі зв'язком під час відключень світла. Також ми писали, як обрати акумулятор для роутера, щоб працювати без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.