Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія зруйнувала третину шкіл в одній з областей – на відбудову підуть мільярди

Розповідаємо про те, скільки потрібно коштів для відновлення зруйнованих навчальних закладів в Харківській області

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Росія завдала серйозних збитків школам на Харківщині

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З моменту початку повномасштабного вторгнення російська армія зруйнувала багато цивільних об'єктів. Серед них також присутні й навчальні заклади. Представники екоінспекції змогли підрахувати, яких збитків завдали окупанти навчальним закладам в Харківській області.

Про це розповіли у пресслужбі Державної екологічної інспекції.

Яких збитків завдали росіяни

Згідно із даними, які оприлюднили у державній установі, на території Харківської області пошкоджено більше третини всіх навчальних закладів. Серед них є багато шкіл.

Екоінспектори змогли підрахувати збитки, які завдала російська армія навчальним закладам Харківщини. Зокрема, мова йде про засмічення земельних ресурсів склом, папером, пластиком, різними будівельними відходами, а також металом, частинами боєприпасів та ракет, які були знайдені саме на території навчальних закладів міста.

Таким чином, екоінспекція підрахувала, що станом на кінець серпня 2023 року сума збитків дорівнює 23 мільярдам 255 мільйонам 588 тисячам гривень.

Стосовно розслідування відомо, що екоінспекція вже передала всі відповідні дані до управління СБУ в Харківській області, а також до Спеціалізованої екологічної прокуратури.

Росія завдала серйозних збитків через окупацію Криму

Раніше ми вже писали про те, що через анексію Криму, яка відбулася ще у 2014-му році Російська Федерація завдала серйозних збитків Україні. Чинний прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що збитки від окупації Кримського півострова складають близько 120 мільйонів гривень. Він також зазначив, що всі ці кошти Росія повинна буде відшкодувати у вигляді репарацій після закінчення війни.

"Збиток від окупації Криму становить щонайменше 120 млрд грн. Точна сума буде відома після звільнення півострова та проведення аудиту. Уряд працює над концепцією конфіскації російських активів, заморожених на Заході", — йдеться в повідомленні Шмигаля.

Також голова уряду вважає, що особливо важливим в цьому контексті є створення механізму, за допомогою якого можна буде притягнути Росію до відповідальності та змусити відшкодувати збитки.

Нагадаємо, раніше ми писали про корупційний скандал за участі начальника військкомату на Київщині. Також ми повідомляли про те, кого не заберуть у вересні на війну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.