Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий рік вже близько: топ-5 подарунків під час війни, про які не забудуть

Повномасштабна війна змінила наше ставлення до речей, їхньої цінності, тому цього року варто придивитися до практичних подарунків

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Подарунок може бути корисним і не припадати пилом на поличці

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Для багатьох українців 2022 рік став чи не найскладнішим у житті. І традиційні новорічні свята пройдуть у зовсім інших обставинах і з іншим настроєм. Однак, хто може і хоче, той ставить ялинку і готує подарунки для своїх рідних і друзів. Які ж подарунки будуть корисними й доречними цьогоріч?

Сайт Pro Гроші створив підбірку із 5 недорогих речей, які можна покласти під ялинку під час святкування Нового 2023 року, що точно будуть корисними цієї зими.

Що подарувати на Новий рік


Зима 2022-2023 є однією з найскладніших за останні десятиліття. Терористичні обстріли росіянами критичної інфраструктури України призводять до того, що Новий рік ми зустрічатимемо у кращому випадку з плановими відключеннями електроенергії, а у гіршому – взагалі без світла.

Тому, можливо, найкращий подаруночок під ялинку – це щось, що людина використає під час цього непростого періоду. І один з таких варіантів – гірлянда на батарейках. Це прикраса, яка дасть світло на всю кімнату і потребуватиме лише так званих пальчикових батарейок.

Чим краща батарейка, тим довше і яскравіше горітимуть вогники. Це збереже не тільки святковий настрій, а і дасть світло під час відключень електроенергії. І коштуватиме такий подарунок не дуже дорого.

Наприклад, на одному з популярних сайтів продають гірлянду довжиною 2 м на 20 лампочок за 149 грн зі знижкою.

Популярним також є варіант за 350 грн зі знижкою: гірлянда на батарейках на 5 м. До топу продажів входить і гірлянда на 10 м на 100 ламп за 790 грн.

Загалом зараз на них діє багато знижок, тому в переддень Нового року можна ще придбати такий подарунок за більш вигідною ціною.

Ще один недорогий, але дуже корисний подарунок – USB-лампа. Вона має звичайний USB-порт і може підключатися до тих же павербанків, ноутбуків тощо. Крім того, вони зазвичай гнучкі, а тому їх легко можна пристосувати для читання, підсвітки клавіатури ноутбука тощо.

Світять вони досить яскраво. Зазвичай, у них є кілька режимів, і найпотужніший може освітити цілу кімнату. Коштують такі лампи від 80 грн до 500 грн.

Ну а щоб це все заживити, не зайвим буде павербанк. Ціна на них стартує від 500-600 грн, але такі пристрої не надто потужні і якісні. Але не обов'язково витрачати 9 000-10 000 грн. Найбільш популярними нині є моделі за 4 000-5 000 грн на 20 000-25 000 mAh. Достатньо варіантів і за 2 000-3 000 грн.

Є ще один подарунок, який ніколи не буде зайвим. На жаль, ніхто не виключає, що росіяни можуть знову обстріляти Україну перед Новим роком і настане блекаут. А у випадку, коли немає світла, не працює інтернет чи розряджені усі ґаджети, про важливу інформацію можна дізнаватися з радіо. Тому подарувати близьким можна радіоприймач.

Можна знайти варіанти до 800 грн, які працюють від акумулятора. Є дорогі приймачі за декілька тисяч, але найпопулярнішими серед покупців є пристрої за 1 000-1 500 грн.

Врешті красивим, приємним і корисним подарунком будуть свічки. Їх у продажу зараз сила-силенна, вони є різної форми, довжини, запаху і так далі. Для темних вечорів без світла це може бути хороший подарунок.

Наприклад, за 160 грн можна купити ароматні свічки у скляних баночках. Є і дешевші варіанти, наприклад, набір із 4 звичайних парафінових свічок висотою 6 см і діаметром 4 см за 146 грн.

Популярними зараз також є свічки з дерев'яними гнотами. Наприклад, набір із трьох таких свічок коштує 649 грн зі знижкою. Вони також є ароматизовані.

Але є ще купа інших варіантів, які можуть сподобатись друзям і рідним. Наприклад, настільні ігри.

Топ недорогих ігор для компанії


Раніше ми розповідали, що одною з найбільш популярних настолок є "Мафія". Зазвичай у наборах ідуть картки з різними амплуа, серед яких – злочинна мафія, лікар, мирні жителі, шериф тощо. Середні ціни на набори з грою становлять близько 250 грн.

Крім того, є популярна гра Alias. Там також використовуються картки, фішки. Але ця гра дорожча, і середня ціна на неї – 400 грн.

Є ще кілька цікавих варіантів, про які можна почитати у тексті про топ недорогих настільних ігор для компанії.

Крім того, ми розповідали, скільки цього року коштують ялинки в Україні та писали про те, скільки грошей витратять на цьогорічні свята у Польщі, США та Великій Британії.

А більше про підготовку до Нового року читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.