Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб гілки не осипалися: три місця, де не можна ставити ялинку

Розповідаємо, яких правил потрібно дотримуватися при установці ялинки в будинку, щоб вона якомога довше зберігалася свіжою та гарною

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Куди краще не ставити новорічну ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Свята Різдва та Нового року є особливими для кожної людини — сім'ї прикрашають свої будинки та купують додому ялинки, щоб повністю зануритися в зимову атмосферу.

Видання Express повідомляє, яких правил слід дотримуватися при виборі місця в будинку для вашої ялинки, аби довше зберегти її свіжою та красивою.

Де не варто ставити ялинку

Перед тим як установити вдома ялинку, потрібно не тільки убезпечити новорічне дерево від домашніх улюбленців, а й правильно вибрати місце в кімнаті. Якщо зробити це неправильно, то вже зовсім скоро ваша ялинка перестане бути такою пухнастою, гілки стануть оголеними, а прикраси будуть відвалюватися.

В будинку є три місця, куди взагалі не потрібно ставити ялинку, інакше вона може втратити свій атмосферний вигляд, навіть не дочекавшись Нового року.

  1. В жодному разі не потрібно ставити ялинку поблизу джерел тепла (батарей, камінів), також бажано відключити підігрів підлоги біля святкового дерева. Через це ялинка може почати швидко засихати.
  2. Занадто сухе повітря в кімнаті може привести до в'янення дерева, тому якщо ви хочете зберегти вашу ялинку красунею якомога довше, варто використовувати зволожувач повітря. Одна слід пам'ятати, що підвищений рівень вологості також не менш шкідливий для святкового дерева.
  3. Часто люди установлюють ялинки в центрі кімнати, це надає особливу атмосферу при святкуванні. Однак, краще ставити дерево у кутку кімнати, який не знаходиться поряд з джерелами тепла.

На що варто звертати увагу при виборі ялинки

По-перше, потрібно вибрати дерево, яке зрубали якомога ближче до моменту купівлі. Чим свіжіша ялинка, тим довше вона виглядатиме красиво. Щоб дізнатися, наскільки давно дерево зрубали, треба подивитися на голки. Вони повинні бути гнучкими й блискучими, без коричневих плям, а не ламкими та засохлими. Також можна потрусити ялинку, якщо опадає багато гілок, то дерево вже не свіже.

По-друге, у ялинки повинні бути насичений колір та гарний аромат. Також при огляді варто роздивитися ялинку з усіх сторін та обрати на свято найгарніше дерево.

Раніше ми розповідали, скільки коштує штучна ялинка у 2022 році. Також ми писали, скільки коштують прикраси та ялинки в Епіцентрі. Більше про підготовку до Нового року читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.