Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шаленство на криптовалютному ринку – що сталося з курсом біткоїна всього за добу

За добу головна криптовалюта світу подорожчала майже на 12%, а в тижневому діапазоні різниця курсів становить 20%

Фото: Unsplash

Курс біткоїна різко підскочив всього за добу

Фото: Unsplash

Близько 5 години ранку 24 жовтня курс біткоїна досяг 35 000 доларів, що сталося вперше з початку 2022 року. Чимало інвесторів, які володіють не одним BTC, можуть зірвати куш. Разом із флагманом подорожчали інші криптовалюти, наприклад, Ether, BNB, XRP та Dogecoin.

Про це пише Bloomberg.

Ще з середини місяця почалися активні коливання курсу з огляду на очікування учасників криптовалютного ринку щодо схвалення першої спотової біржі на біткоїні ETF у Сполучених Штатах Америки. Тоді з 26 000 доларів вартість піднялася майже до 30 000 доларів за 30 хвилин.

З кожним днем ціна токена росла, тож експерти передбачали, що найближчим часом флагман може перетнути психологічний рубіж у 31 000 доларів. Якби це сталося, то існували великі шанси на подальше дорожчання, аж до 45 000 доларів.

Біткоїн різко подорожчав 24 жовтня
Біткоїн різко подорожчав 24 жовтня
Фото: Coin Market Cap

На фоні ажіотажу навколо ETF значно піднявся в ціні ефіріум. Його курс перевищив 1 800 доларів вранці у вівторок, 24 жовтня. Виросли й менші монети, зокрема:

  • PEPE +30% за добу;
  • INJ +22%;
  • RPL +16%;
  • MINA +15%;
  • RUNE +15%.

Інші активи зі списку топ-100 додали до вартості орієнтовно 5-10%. Нагадаємо, пік біткоїна спостерігався у розпал пандемії коронавірусної інфекції. Тоді один BTC коштував майже 69 000 доларів. Так само великий ажіотаж створили навколо ринку NFT, що дозволяло авторам цифрового мистецтва заробляти на продажу своїх витворів мільйони.

Що відбувається на криптовалютному ринку

Раніше ми розповідали, що сплеск курсів різних криптовалют та особливо біткоїна стався на фоні інформації про схвалення Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) спотового біржового фонду. Це продукт, який дозволяє купувати активи без реєстрації гаманця та реального зберігання монет. Раніше SEC постійно відмовляла ініціаторам, посилаючись на ризики потенційного шахрайства і маніпуляцій на біржовому ринку.

Але ходять чутки, що найближчим часом регулятор піде на поступки й таки дозволить створення ETF на біткоїні. Це буде новина історичного масштабу, враховуючи, що до цього комісія лише посилювала безпекові заходи та боротьбу з криптовалютою.

Можлива позитивна новина майже 2 тижні підігріває інтерес інвесторів і трейдерів до флагмана. Це й спричинило різке дорожчання. Прогнози експертів досить амбіційні та втішні: за умови перетину та закріплення на рівні 35 000 доларів біткоїн здатен скоро досягти 45 000 доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс біткоїна злетить, як ракета, і розповідав, до чого готується криптовалютний ринок. Також ми повідомляли, до якої криптовалюти варто придивитися уже зараз через її інвестиційну привабливість.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.