Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інвестори шоковані: що сталося з курсом біткоїна 16 жовтня

На фоні інформації стосовно спотового біржового фонду вартість біткоїна майже сягнула психологічної позначки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн зненацька почав рости в ціні 16 жовтня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

16 жовтня криптовалютні інвестори були захоплені зненацька – на короткий період часу біткоїн різко подорожчав майже до 30 000 доларів. Але станом на 18:00 курс впав, хоч і досі тримається на достойному рівні, якщо порівнювати з попередніми тижнями.

Сайт Pro Гроші розповідає, що сталося з флагманом ринку цифрових монет цього понеділка.

Близько 16:30 за київським часом один біткоїн коштував 29 388 доларів. Ще вчора ввечері курс фіксували на позначці 26 900 доларів. Зрозуміло, що така відчутна різниця не випадкова та була спровокована зовнішніми факторами.

В мережі почала з’являтися інформація про схвалення Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) запуску спотового біржового фонду на біткоїні (ETF) під назвою iShares Bitcoin Trust. Це новина історичного масштабу для криптовалютної індустрії, оскільки означає перший дозвіл від американського регулятора.

Коливання курсу біткоїна за останню добу
Коливання курсу біткоїна за останню добу
Фото: Coin Market Cap

На фоні цього біткоїн почав різко дорожчати, враховуючи очікування інституційних інвесторів щодо ажіотажу на ринку. Проте станом на 18:00 ресурс Cointelegraph, який опублікував інформацію, видалив допис з соціальної мережі X. Це дало зрозуміти, що новина виявилася фейковою.

Тож миттєвий ріст курсу так само блискавично пішов до низу. Але біткоїн не стоїть на місці. Під час написання матеріалу вартість одного BTC піднялася на 300 доларів, що говорить про позитивні настрої на ринку цифрових валют та очікування щодо реального схвалення ETF найближчим часом.

Що таке спотовий біткоін-ETF і чому він впливає на ринок

Мова йде про продукт, який дозволяє відстежувати актуальну ціну біткоїна та мати доступ до монет за допомогою врегульованого інструменту, не володіючи при цьому активами фактично. ETF розшифровується як Exchage Traded Fund і являє собою інвестиційний фонд, акції якого торгуються на традиційних біржах.

Іншими словами, вони повністю відкриті роздрібним вкладникам. А купівля однієї ETF дає змогу інвестувати у повний портфель без реального зберігання активів і реєстрації гаманця. Тож торгові угоди зі спотовим фондом сприяють коливанням вартості криптовалюти.

Схвальне рішення SEC стане несподіванкою для більшості учасників ринку, оскільки раніше регулятор неодноразово відмовляв заявникам, які мали намір створити схожі продукти. Аргументами представників Комісії були проблеми, спричинені падінням курсів більшості активів, та відсутність захисту для вкладників.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс виросте у 10 разів і розповідав, до якої криптовалюти варто придивитися уже зараз. Також ми повідомляли, яку криптовалюту треба обходити стороною в жовтні, бо втрата коштів неминуча.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.