Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс біткоїна злетить, як ракета? До чого готується криптовалютний ринок

Останні кілька днів флагманська криптовалюта дивує інвесторів, оскільки перетнула психологічний рубіж

Фото: Pexels

Курс біткоїна може вирости до 45 000 доларів

Фото: Pexels

Біткоїн має всі шанси значно подорожчати найближчим часом з огляду на тенденції, які сформувалися на ринку цифрових валют. Трейдери та інвестори чекають на схвалення спотового біржового фонду iShares Bitcoin Trust, експерти ж ставлять перед криптою дуже амбітні цілі.

Про це пишуть фахівці порталу No Worries.

16 жовтня курс біткоїна за лічені хвилини піднявся майже до 30 000 доларів, а вранці того ж дня флагман торгувався за 26 000 доларів. Причиною несподіваного злету стала новина про ухвалення Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) запуску спотового фонду на біткоїні. Щоправда через кілька годин з’ясувалося, що це фейк, і курс одразу понісся донизу.

Навіть через тиждень поширення неправдивої інформації про ETF-BTC не зупинило зростання вартості криптовалюти. 20 жовтня флагман спіймав висхідний імпульс і вже три дні показники стабільно зростають. Вранці 23 жовтня курс майже сягнув 31 000 доларів, але до обіду опустився і станом на 15:00 котирується за 30 664 доларів.

Коливання вартості біткоїна за добу
Коливання вартості біткоїна за добу
Фото: Coin Market Cap

Експерти вбачають у ситуації чудовий шанс для амбітної цілі – зростання біткоїна спочатку до 35 000 доларів, а згодом – до 45 000 доларів. Для цього необхідно, аби висхідна тенденція дозволила активу найближчим часом пробити психологічну позначку на рівні 31 000 доларів.

"Ці рівні є важливими для трейдерів та інвесторів, оскільки вони можуть вказувати на силу поточного висхідного руху. Успішне подолання рівня потенційно може відкрити двері до ще амбітніших показників курсу біткоїна", – зауважили фахівці.

На порталі CoinCodex штучний інтелект дав прогноз щодо ціни цифрового активу. Передбачається, що до 27 жовтня BTC коштуватиме 36 753 долари, але до середини листопада показники впадуть.

Прогноз CoinCodex щодо ціни на біткоїн у жовтні-листопаді
Прогноз CoinCodex щодо ціни на біткоїн у жовтні-листопаді
Фото: Скріншот

Що могли дозволити собі власники біткоїна в різні роки

Раніше ми розповідали, що вартість флагманської криптовалюти була нестабільною від початку створення активу і до сьогодні. Наприклад, пік курсу фіксували у 2021 році, коли один BTC коштував понад 65 000 доларів. Тому звісно, що за актив можна було купити зовсім різні речі. Аналітики CoinGecko провели розслідування і вияснили, що могли собі дозволити власники біткоїна в різні роки:

  • 2015 рік (465 доларів) – 3,5 акції Netflix, оренда квартиру на 5 ночей через сервіс Airbnb;
  • 2016 рік (977 доларів) – 24 токени Ethereum (ETH), 6 страв у ресторані під водою на Мальдівах;
  • 2017-18 роки (19 655 доларів) – 300+ акцій компанії Apple, 13 ночей у пентхаусі елітному готелі Las Vegas Trump International Hotel;
  • 2019 рік (12 996 доларів) – преміальна передплата Netflix на майбутні 69 років;
  • 2020 рік (28 837 доларів) – квиток на рейс із Сан-Франциско до Абу-Дабі, авто Jeep Wrangler 2018 року;
  • 2021 рік (65 000 доларів) – автомобіль Tesla Model Y, дві ночі в Королівському люксі дубайського готелю Burj Al Arab;
  • 2022 рік (47 816 доларів) – 417 акцій нафтової корпорації Exxon Mobil, авто Jaguar XF 2022 року, ніч у готелі Hilltop Villa на Фіджі;
  • 2023 рік (31 446 доларів) – 62,6 акцій виробника Nvidia, чотири установки для майнінгу, 47 років преміум-підписки на Netflix.

Звісно, наразі біткоїн не досяг найвищої позначки цього року, тому за вартість одного BTC не купиш вказану кількість акцій компанії, яка виробляє комплектуючі для комп’ютерів. Та й на всі установки для майнінгу криптовалюти може не вистачити коштів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що втрата коштів неминуча і розповідав, яку криптовалюту треба обходити стороною в жовтні. Також ми повідомляли, яких змін варто чекати на криптовалютному ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.