Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шалені заробітки "на пустому місці" – меми про рієлторів та їхнє непросте життя

В Україні професія рієлтора досить високооплачувана, хоча заробіток залежить від вміння переконати людину купити чи орендувати житло

Фото: Ibkcentrobud, DOM.RIA. Колаж: Pro Гроші

Жарти та меми про рієлторів і ринок нерухомості в Україні

Фото: Ibkcentrobud, DOM.RIA. Колаж: Pro Гроші

Бути рієлтором в Україні цікаво та прибутково, але важко. Далеко не всі полюбляють представників цієї професії, в першу чергу тому, що за їх послуги доводиться платити, причому немалі гроші. В побуті "гуляє" думка, що рієлтори заробляють, майже нічого не роблячи: показали квартиру клієнтам, розповіли про переваги проживання в будинку, продали/здали в оренду і забрали належні кілька сотень доларів (інколи й тисяч).

Сайт Pro Гроші зібрав жартівливі меми про рієлторів, які відображають всі міфи та стереотипи про них.

Рієлтори – боги продажу

Насправді переконати людину віддати гроші за квартиру не так легко, як здається. Одна справа – оренда, коли сума невелика. Але в питання купівлі житла українці прискіпливі: не погоджуються одразу на перший-ліпший варіант, не дозволяють "заговорити собі вуха" приємними розповідями про добрих сусідів і хороше розташування будинку.

Тому рієлтору важливо мати підвішаний язик і розуміти психологію клієнта. В їх інтересах зуміти довести людям, що вони тільки виграють від купівлі/продажу конкретного об’єкту, адже від успіху угоди залежить кінцевий дохід. Тому рієлтор справді має бути богом продажу, чому зовсім не легко навчитися. Зате такі люди зможуть продати все і кожному.

 | Фото: Інтернет
 | Фото: Інтернет
 | Фото: Інтернет
 | Фото: Інтернет
 | Фото: Інтернет

Меми про рієлторів, які можуть продати абсолютно все

Фото: Інтернет

Меми про рієлторів, які можуть продати абсолютно все

Фото: Інтернет

Меми про рієлторів, які можуть продати абсолютно все

Фото: Інтернет

Меми про рієлторів, які можуть продати абсолютно все

Фото: Інтернет

Меми про рієлторів, які можуть продати абсолютно все

Фото: Інтернет

Гроші на вітер

На фоні подібних можливостей дійсно постає питання: чи викидаєте ви гроші на вітер, коли платите рієлтору? Сучасний ринок нерухомості працює за власними правилами, тож важко сказати, чи можна швидко знайти хорошу квартиру чи дім без посередника. Ця людина знає всі тенденції, розбирається в особливостях об’єктів, може виконати забаганки клієнтів, навіть дуже проблемні... Тому питання оплати праці залишається відкритим і на совісті обох сторін.

Так само буває, що продавці житла не хочуть співпрацювати з рієлторами, бо зі свого боку мають платити за пошук покупців. Зазвичай посередники беруть відсоток від продажу лише з одного боку, він буває різний. Але починається з кількох сотень доларів, враховуючи теперішні ціни на житло. Тому власники сподіваються, що, опублікувавши оголошення на сайті, швидко знайдуть охочих на свою квартиру. Зазвичай цей досвід закінчується погано, тож в кінцевому варіанті без рієлтора ніхто не обходиться.

Наприклад, наступний мем чудово відображає ситуацію, коли продавець пропонує не найкращі умови, але хоче отримати хорошу ціну. Без допомоги досвідченого посередника продати оселю, де мало хто захоче жити, буде проблематично.

Ціни часто кусаються, особливо у великих містах. Війна змінила ситуацію на ринку, тож у 2023 році купити чи орендувати квартиру в Києві не настільки дорого, як у Львові, Чернівцях та Ужгороді. Згадаємо приїзд в Україну американської акторки Анджеліни Джолі та посміємося крізь сльози з мему про дорогу вартість оренди.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у які квартири у Києві зараз варто вкладатися, аби не втратити грошовий капітал. Також ми повідомляли про 5 кольорів, у які не можна фарбувати вітальню.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.