Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розмір пенсії можна визначити самостійно: який сервіс допоможе в розрахунках

Розповідаємо, який сервіс пропонує Пенсійний фонд для розрахунку своєї майбутньої виплати

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як дізнатись розмір своєї майбутньої пенсії вже сьогодні

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розрахувати орієнтовний рівень своєї пенсії можна скориставшись спеціальним сервісом від Пенсійного фонду України. Відповідну послугу розроблено для людей, які хотіли б спрогнозувати своє пенсійне майбутнє.

Про це повідомили в Пенсійному фонді на своїй сторінці в Facebook.

Щоб спрогнозувати можливий розмір майбутньої пенсії за віком потрібно скористатись сервісом — "Пенсійний калькулятор". Розрахунки, які ви отримаєте будуть орієнтовані на дані, які містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Якщо певні дані відсутні, користувачі можуть доповнити інформацію про себе за періоди своєї трудової діяльності, які не враховані ПФУ.

"Варто враховувати, що "Пенсійний калькулятор" розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в "цінах" на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції. Також для визначення заробітної плати "Пенсійний калькулятор" використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку", — наголошують в Пенсійному фонді.

Саме тому в короткостроковій перспективі розрахунки будуть більш точними. "Пенсійний калькулятор" також дає можливість розрахувати ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу, а також порахувати наявний страховий стаж людини.

Як користуватись сервісом "Пенсійний калькулятор"

Перш за все потрібно пройти реєстрацію та авторизуватись на вебпорталі Пенсійного фонду. Перейшовши в особистий на верхній панелі оберіть опцію "Пенсійний калькулятор" та уважно перевірте свої персональні дані. Далі потрібно визначитись з алгоритмом розрахунків:

  • за стажем, який буде набутий на момент набуття пенсійного віку;
  • за введеними даними.

Далі потрібно визначити дату звернення, для цього потрібно натиснути кнопку "Додати період" та надати дані про свою трудову діяльність до 01.01.2004 року. Потім, натиснувши клавішу "Зберегти та розрахувати" ви виконаєте розрахунок пенсії.

Раніше ми писали, чому деякі категорії громадян можуть залишитись без пенсійних виплат, а також яку допомогу отримують люди з інвалідністю в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.