Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Рожевий податок": чому жіночий одяг коштує дорожче, ніж чоловічий

Виробники знають, як правильно маніпулювати споживчими смаками покупців

Колаж: Pro Гроші

Жінки набагато частіше відвідують магазини

Колаж: Pro Гроші

Стереотипи нам постійно стверджують, що в усі віки жінки постійно більше уваги приділяють своєму зовнішньому вигляду, урізноманітнюють свій гардероб і ніколи не одягнуть одну сукню двічі. Однак це і досі впливає на наше повсякденне життя, а особливо на ціни жіночого та чоловічого одягу.

Розповідаємо, чому жіночий одяг дорожчий, ніж чоловічий.

Що таке "рожевий податок"

Світові дизайнери стверджують, що "рожевий податок" – це ніщо інше, як майстерність модельєра. Все через те, що жіночий одяг "Люкс" вимагає більш ретельного пошиття. Особливу увагу приділяють дизайну і декору. А в процесі використовують дорогі тканини і фурнітуру. Саме через це великі витрати йдуть на пошиття одягу.

Також не варто забувати про статус речі та її бренд. Часто буває так, що обидві речі з однієї колекції коштують по-різному. На це впливає попит. Наприклад, жіночий піджак цієї моделі, що і чоловічий, може вважатися культовим, адже як і раніше користується попитом, а от чоловічий такої популярності не зміг завоювати.

Важливо і те, що жінки набагато частіше відвідують магазини. Обсяг продажів жіночого одягу в два рази більший, ніж чоловічого. А це означає, що якщо є попит, то відповідно і ціна на нього збільшується.

Отже, "рожевий податок" на жіночий одяг обумовлений декількома факторами:

  • попит жінок на речі;

  • складність пошиття.

Психологічна сторона шопінгу

Варто розуміти, що це питання важливе й з точки зору психології, адже експерти стверджують, що жінки більше схильні до швидких, необдуманих покупок. Більшість з них не завжди зіставляють такі фактори, як ціна-якість. А от чоловіки, навпаки, ретельно обмірковують кожну покупку.

Саме тому жінки в більшості випадків готові платити за гарні речі великі гроші, а отже їхніми споживчими смаками можна легко маніпулювати. Про це добре знають всі виробники.

Ціни продовжують рости

Інфляція в Україні була з початку року, але особливо активно вона почала зростати після початку повномасштабної війни. З'явилися кілька основних чинників, які підняли ціни на більшість товарів і послуг.

Інфляція прискорилась через це:

  • порушення ланцюгів постачання;
  • знищення активів підприємств;
  • зростання витрат бізнесу;
  • нерівномірний попит населення;
  • посилився тиск від загальносвітових інфляційних процесів.

Раніше ми писали, як розпізнати фальшиві гривні та чому люди так і не навчились економити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.