Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіяни змінили тактику ядерного шантажу: що придумала країна-агресор

Окупанти почали активно підвозити дизельне паливо на ЗАЕС і готуються до її тривалої роботи в режимі блекауту

Колаж: Pro Гроші

Потрібно негайно зупиняти агресора

Колаж: Pro Гроші

Російська сторона почала нову тактику ядерного шантажу. Армія РФ спеціально обстрілює енергетичну інфраструктуру, яка пов'язує атомні електростанції із енергосистемою.

Про це повідомляє держпідприємство НАЕК "Енергоатом".

"Аналізуючи дії рашистських окупантів протягом останніх днів, можна зробити висновок про нову тактику ядерного шантажу з боку країни-терористки. Упродовж останніх днів російські загарбники, обстрілюючи територію всієї України, навмисне цілили в підстанції, з’єднані високовольтними лініями зв’язку з українськими атомними електростанціями", – йдеться у заяві компанії.

Через пошкодження підстанцій відключилися лінії зв’язку. Саме через них передається електроенергія з АЕС в енергосистему України.

Якщо лінії зв’язку припиняють роботу, то енергоблоки АЕС аварійно відключаються. Після цього станції опиняються в режимі блекауту з включенням дизель-генераторів.

Також росіяни почали активно підвозити дизельне паливо на ЗАЕС, готуючись до її тривалої роботи в режимі блекауту. Це може стати наслідком виведення з ладу української енергетичної інфраструктури.

Безпекова зона навколо ЗАЕС

В Енергоатомі вважають, що створення безпекової зони навколо ЗАЕС хоча й є важливим кроком з погляду ядерної та радіаційної безпеки, але його буде недостатньо в умовах постійних обстрілів підстанцій та ліній електропередачі, які дистанційно зв’язані з атомними станціями.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що останній великий банк РФ можуть відключити від SWIFT. Також ми повідомляли, що РФ тримає Європу на голці дешевих енергоносіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.