Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія спрямувала ракети на Київ: під обстрілом опинилася критична інфраструктура

Розповідаємо про наслідки ракетних атак станом на зараз

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Київ опинився під черговим ракетним обстрілом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Київ та область зранку, 14 січня вчергове опинилися під обстрілами російських ракет. Вибухи у столиці зафіксовані у Голосіївському та Дніпровському районах.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Ракетний удар по Києву: що відомо

Так, за інформацією очільника міста, залишки ракет впали на нежитлову будівлю у Голосіївському районі, після чого там спалахнула пожежа.

"Рятувальні служби слідують на місце", – йдеться у повідомленні мера столиці.

Тим часом заступник голови ОП Кирило Тимошенко заявив, що росіяни атакували у Києві один із об’єктів критичної інфраструктури.

"Ракетна атака на об‘єкти критичної інфраструктури. Деталі з’ясовуються. Залишайтеся в укриттях!" – написав він.

Згодом він повідомив, що ворог атакував житлову забудову у селі Копилів, що у Київській області.

"В будинках місцевих мешканців вибито вікна", – додав Тимошенко.

Наслідки ракетних ударів

Як повідомив голова Київської області Олексій Кулеба, внаслідок ранкової атаки пошкоджено 18 приватних будинків.

"Понівечені дахи та вікна. Екстрені служби працюють на місці. На обʼєкті критичної інфраструктури пожежа локалізована", — написав Кулеба.

Станом на 11:13, за інформацією Віталія Кличка, пожежу на нежитловому об‘єкті в Голосіївському районі, що виникла внаслідок російської атаки на столицю, теж ліквідували.

Росія готується до масштабної ракетної атаки

Про нову масовану ракетну атаку українців нещодавно попереджувала начальниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Вона розповіла, росіяни активно використовують дрони для розвідки повітряного простору над Україною. В ОК "Південь" вважають, що у такий спосіб Росія готується до чергових атак.

"Вони спочатку збирають інформацію про ті цілі, які хочуть вразити. Найімовірніше, це будуть наші об'єкти критичної інфраструктури. Росіяни продовжують намагатися створити техногенні незручності нашому населенню, зокрема і в умовах похолодання", – зазначила Гуменюк.

Вона також зазначила. що розвідувальні дрони РФ продовжують шукати розміщення українських систем ППО. Але ЗСУ перебувають у повній бойовій готовності відбивати удар противника.

Раніше ми розповідали про покращення ситуації з електропостачанням через потепління. Також ми розповідали про стан електромережі в Україні в січні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.