Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рік буде важким: Зеленський представив нового главу НБУ

Володимир Зеленський представив колективу Нацбанку нового очільника – Андрія Пишного

Фото: ОПУ. Колаж: Pro Гроші

Новим главою НБУ став Андрій Пишний

Фото: ОПУ. Колаж: Pro Гроші

Президент Володимир Зеленський представив колективу Національного банку України його нового голову – Андрія Пишного.

Про це розповіли в Офісі президента України.

Глава держави подякував попередньому очільникові Нацбанку Кирилові Шевченку та всій команді НБУ за копітку роботу зі збереження макрофінансової стабільності в державі з першого дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Володимир Зеленський зазначив, що новий голова Національного банку України є досвідченою людиною у фінансовій та банківській сферах: "Дуже важливо, щоб у НБУ була атмосфера стабільності та впевненості".

Президент зауважив, що розраховує на продуктивну роботу єдиної команди уряду й Нацбанку, на збереження та посилення нинішнього рівня відносин із міжнародними фінансовими інституціями.

Новопризначений глава НБУ Андрій Пишний зазначив, що він став очільником регулятора у надзвичайно турбулентний час, сповнений викликів і загроз для нашої держави.

Серед своїх пріоритетів Пишний назвав макрофінансову стабільність у країні, ефективність макроекономічної політики, конструктивні перемовини з міжнародними партнерами, збереження стійкості банківської системи.

"Наступний рік буде непростим. 38 мільярдів доларів – загальна потреба у фінансуванні. Його залучення – це спільна справа для всіх урядових організацій, над якою ми працюватимемо", – зазначив він.

Звільнення Кирила Шевченка

4 жовтня голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до президента з проханням прийняти його відставку. Причиною тоді він назвав проблеми зі здоров'ям.

Шевченко додав, що з перших днів в НБУ він був передусім антикризовим менеджером і виконав свою місію: забезпечив безперебійну роботу фінансової системи в надскладний час повномасштабної війни.

Однак вже через два дні Кирилові Шевченку повідомили про підозру − щодо діяльності службових осіб державного АБ "Укргазбанк".

Встановлено, що керівництво банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використали її для розкрадання грошових коштів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.