Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Голова НБУ Кирило Шевченко подає у відставку: причина

На цьому тижні відбудеться у парламенті відставка Шевченка

Фото: Кирило Шевченко. Колаж: Pro Гроші

Глава НБУ йде у відставку

Фото: Кирило Шевченко. Колаж: Pro Гроші

Голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до президента з проханням прийняти його відставку.

Про це він повідомив у Facebook.

"Друзі, в силу причин, пов'язаних зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду Голови Національного банку України. Я звернувся до Президента України з проханням прийняти мою відставку. Дякую Президентові України за виявлену довіру та спільну роботу на користь держави — і в мирний, і у воєнний час", – написав він.

Шевченко додав, що з перших днів в НБУ він був передусім антикризовим менеджером — і виконав свою місію: забезпечив безперебійну роботу фінансової системи в надскладний час повномасштабної війни.

"Сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у здатності зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою поствоєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор. Тим, хто прийде після мене, я передаю банківську систему сильною, капіталізованою, стійкою. Вірю в те, що такою вона залишиться й надалі", – написав очільник регулятора.

Він також подякував всій команді Національного банку, міжнародним партнерам та колегам з Верховної Ради.

Нагадаємо, Кирило Шевченко обіймав посаду глави НБУ з липня 2020 року.

Хто може стати наступником Шевченка

За словами народного депутата Ярослава Железняка, найбільш імовірним кандидат на посаду нового голови Нацбанку є Андрій Пишний (екс-голова Ощадбанку).

"Є і інші кандидати, але менше вірю в їхнє кар’єрне зростання",написав нардеп у своєму Telegram-каналі.

За словами Железняка, відставка шляхом голосування у Раді відбудеться на цьому тижні, але чи буде призначення теж в найближчі дні, поки невідомо.

Звільнення глави Оператора ГТСУ

У середині вересня на офіційному сайті акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України" з’явилося повідомлення про звільнення з посади Генерального директора "Оператора ГТС України" Сергія Макогона від 16 вересня 2022 року.

Історія звільнення виявилася загадковою. За твердженням посадовця, він дізнався про рішення несподівано, перебуваючи у робочому відрядженні. МГУ як єдиний власник 100% частки у статутному капіталі "Оператора ГТС України" голосуванням без присутності Сергія Макогона припинив усі його посадові повноваження.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.