Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Реклама блогерів VS реальні відгуки – чи всю правду розповідають в Instagram (фото)

Справжні коментарі покупців не завжди збігалися з тим, про що писали блогери у своїх акаунтах

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У соціальних мережах можна зустріти рекламу певних продуктів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Блогінг став досить популярним в Україні та й у світі загалом. Люди довіряють його представникам та можуть навіть купувати продукцію, яку рекламують блогери у своїх акаунтах, не читаючи відгуки та не аналізуючи всю інформацію про сам товар. Та чи завжди можна так робити?

Сайт Pro Гроші простежив, що рекламують блогери у своїх акаунтах в Instagram та перевірив, чи збігаються їхні коментарі з відгуками людей.


Тетяна Парфільєва

Свій блог в Instagram Тетяна Парфільєва почала вести у 2011 році. Вона робила гарні фото та знімала цікаві відео про своє життя, чим швидко завоювала серця шанувальників.

У 2017 році жінка стала ще й бізнесвумен, коли заснувала свій бренд одягу Cherry Land, а у 2020 році перейменувала його на CHER'17. Під час повномасштабного російського вторгнення на територію України блогерка приєдналася до волонтерства. Саме тому її бренд CHER'17 почав відшивати балаклави, флісові худі та термобілизну для українських військових.

Також у сторіс жінки можна зустріти й рекламу. Наприклад, Тетяна рекомендує підписникам потужний антивіковий концентрат від бренду Instytutum. За її словами, засіб розгладжує шкіру обличчя, реструктурує її поверхню та робить пори менш помітними, а також має протизапальні, відновлювальні та заспокійливі властивості.

На сайті makeup засіб коштує 3 210 гривень і коментарі українок не завжди позитивні.

"Обіцяють глибоке зволоження, а по факту за кілька тижнів не впорався навіть з лущенням. Постакне теж на місці, навіть загоєння не прискорив. Почервоніння та дрібні запалення не прибирають, а нові з'являються, так само як і раніше. Користувалася протягом 3 тижнів! Більше не візьму".

"Неперевершена якість! Працює на 100%! Дорогувато звичайно, але воно того варте!".

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Антивіковий концентрат від бренду Instytutum

Фото: Pro Гроші

Антивіковий концентрат від бренду Instytutum

Фото: Pro Гроші


Даша Квіткова

Ще з часів студентства жінка завела акаунт в Instagram, де публікувала власні знімки та розповідала про себе. У 2019 році Квіткова взяла участь у дев'ятому сезоні реаліті-шоу "Холостяк" після чого її популярність стала зростати. На сторінку дівчини звернули увагу рекламісти відомих брендів. Після цього Даша стала амбасадором ювелірної компанії SOVA, а пізніше — офіційним послом компанії Apple в Україні.

Рекламу в блозі Квіткової можна зустріти досить часто. Здебільшого це саме косметичні засоби. У рекламу також потрапив спрей для волосся від бренду Lakme. За словами жінки, засіб зволожує волосся, дозволяє їх легко розчісувати та захищає від фену.

На сайті makeup наразі спрей коштує 310 гривень і відгуки людей здебільшого позитивні.

"Класний спрей! Волосся кучеряве і плутається, але спрей справляється добре!".

"Дівчата, засіб дуже кайфовий. Аромат свіжості на волоссі зберігається до вечора. Використовую на всю довжину перед нанесенням термозахисту і волосся розсипчасте".

"Що сказати, ну таке. Запах подобається, волосся допомагає краще прочісувати, ніж без нього. Запах нагадує чоловічий парфум. Але більше нічого особливого. Не думаю, що коштує таких коштів".

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Спрей для від бренду Lakme

Фото: Pro Гроші

Спрей для від бренду Lakme

Фото: Pro Гроші

Спрей для від бренду Lakme

Фото: Pro Гроші


Саша Бо

Блогеркою жінка стала з 2016 року. Вона зізнавалася, що раніше на ведення сторінки її постійно надихав чоловік, адже тоді ще блогерство не було таким популярним в Україні. Поступово аудиторія дівчини почала активно зростати.

У 2020 році вона відкрила власний салон краси — Stories by Sashaabo. А через рік зʼявилася і клініка естетичної косметології Stories Aesthetic Clinic. За словами Саші Бо, кошти для відкриття цих закладів краси вона брала зі свого Instagram.

У блогерки є окремі закріплені сторіс, де вона розповідає про свій догляд, а також там можна зустріти рекламу певних брендів. Наприклад, мультифункціональної відновлювальної сироватки від бренду Estee Lauder.

"Личко чудове після цієї сироватки", – запевняє Саша Бо.

На сайті makeup засіб коштує 2 428 гривень. Більшість українок запевняють, що сироваткою вони не задоволенні.

"Не знаю, за що платити такі гроші, але вона взагалі ніяк не впливає на шкіру, а навпаки, якісь запалені прищі з'явилися після неї на підборідді".

"Сироватка нічого особливого так і не зробила зі шкірою. Зволоження і все. Макіяж ще гарно лягає, не жирнить. Суттєвий недолік – погано закривається кришечка. Ще раз навряд чи куплю, задорого".

"Мені не підійшла. Викликає на ранок висип на щоках".

"Купувала по акції разом з косметичкою, наносила кілька разів, шкіра почала якось свербіти й повилазили червоні прищі. Довелось сироватку викинути, бо таке "добро" нікому не подаруєш – шкода людей".

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Мультифункціональна відновлювальна сироватка від бренду Estee Lauder

Фото: Pro Гроші

Мультифункціональна відновлювальна сироватка від бренду Estee Lauder

Фото: Pro Гроші

Памʼятайте, що перед тим, як купувати будь-який товар, варто детально дізнатися про нього всю інформацію, аби не натрапити на неприємності в майбутньому.

Раніше ми вже писали про те, що сайт Pro Гроші потрапив до топ-20 фінансових блогів України. Також читайте, Нафтогаз запускає інтернет-магазин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.