Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нафтогаз запускає інтернет-магазин – що можна знайти на сайті

Відтепер Нафтогаз постачатиме не лише блакитне паливо, але й товари, які спрямовані на збереження тепла в домівках українців

Фото: УНІАН, Нафтогаз Україна, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З нагоди відкриття ГК "Нафтогаз України" підготувала акційні товари за зниженими цінами

Фото: УНІАН, Нафтогаз Україна, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" запустила власну онлайн-платформу з продажів техніки та приладів для дому.

Про це повідомила пресслужба компанії в Telegram.

За словами компанії, цей онлайн-простір допоможе кожному клієнту знайти все необхідне: від газового балона до розумних систем, спрямованих на підвищення затишку вашої оселі. Знайти необхідні товари можна на сайті.

У каталозі сайту українці можуть знайти:

  • кліматичну техніку;
  • вбудовану техніку;
  • велику побутову техніку;
  • альтернативну енергетику;
  • туристичне спорядження;
  • витратні матеріали та аксесуари;
  • стаціонарне обладнання.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" залишається надійним постачальником блакитного палива для більшості українців. Як ніколи команда компанії розуміє, що сьогодні у кожного з нас спільна мета — зберегти тепло в домівках", – зазначає газопостачальна компанія.

Чому у платіжках Нафтогазу з'являються зайві кубометри газу та як це виправити

Клієнти Нафтогазу почали скаржитися на те, що їм надсилають платіжки із зайвими кубометрами газу, за які потрібно заплатити.

Так, користувач на сторінці компанії в Facebook зазначив, що облгаз "накидав" зайві куби у платіжки. У відповідь клієнтська підтримка Нафтогазу порадила звернутися до облгазу за поясненнями.

У Нафтогазі зазначають, що розрахунок суми до оплати за постачання газу проводиться виключно на основі даних від облгазу.

Облік обсягів спожитого газу відбувається таким чином:

  • Споживач кожного місяця, з 1-го по 5 число, має передати показники лічильника Оператору ГРМ. Якщо споживачем не було передано показники лічильника, то облгаз (Оператор ГРМ) фіксує граничні показники лічильника.
  • Оператор ГРМ передає дані спожитого об’єму Оператору ГТС.
  • ГК "Нафтогаз України" подає запит щодо об’ємів до Оператора ГТС, який надає дані по надісланому запиту.
  • Після чого ГК "Нафтогаз України" нараховує суму до оплати.

Тобто, оператор ГРМ (облгаз) розраховує об'єм спожитого газу, за яким постачальник проводить розрахунок суми до оплати за постачання газу.

"Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно здійснювати коригування об'єму, отриманого від оператора ГРМ, або самостійно вести нарахування об'єму. Тому у випадку, якщо нарахування об'єму є некоректними, то для їх корегування рекомендуємо звернутись саме до Оператора ГРМ. Після того як ми отримаємо скориговані дані від облгазу, за особовим рахунком буде проведено перерахунок суми до оплати", – пояснюють у компанії.

Українцям, які хочуть детальніше перевірити інформацію щодо нарахувань, потрібно написати в особисті повідомлення на сторінці Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" у Facebook. У разі звернення необхідно вказати номер особового рахунку та ПІБ власника.

Раніше сайт Pro Гроші писав, до якого числа споживачі повинні встигнути розрахуватися за газ. Також ми розповідали, як споживачі Нафтогазу можуть самостійно сформувати рахунки за газ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.