Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рай для нумізматів: де українці тепер можуть купувати колекційні монети

Поки що сайт працюватиме у тестовому режимі, щоб оцінити функціональність та попит на продукцію

Фото: НБУ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

НБУ відновив роботу онлайн-магазину нумізматичних товарів

Фото: НБУ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Національний банк України відновив роботу свого онлайн-магазину нумізматичної продукції, створений ще у січні 2021 році. Наразі він функціонує в тестовому режимі.

Про це повідомила пресслужба НБУ на офіційному сайті.

Сервіс запустили у середу, 22 лютого, але повноцінна робота зможе розпочатися тільки після закінчення тестування. Як зазначають фахівці, впродовж місяця вони слідкуватимуть за правильністю та оптимальністю функціоналу, вимірюватимуть реальні навантаження, шукатимуть проблемні місця та аналізуватимуть причини потенційних збоїв.

"Адже нам необхідно впевнитися, що всі налаштування діють коректно, і клієнти можуть повноцінно користуватися нашим ресурсом для придбання пам’ятних монет та сувенірної продукції", – додали представники Нацбанку.

За результатами першого тестового місяця вдасться визначити, як саме поліпшити роботу онлайн-магазину, щоб він запрацював на повну потужність. За потреби недоліки усуватимуть одразу, не чекаючи загального апгрейду, що може негативно відобразитися на функціональності. Втім фахівці обіцяють, що коригуватимуть збої в режимі реального часу.

З часом асортимент продукції, доступної для покупки, планують доповнювати та розширювати, що не дивно, враховуючи періодичні нові випуски нумізматичних товарів. Нагадаємо, лише недавно НБУ випустив колекційну монету номіналом 2 грн, присвячену Василю Кричевському – українському художнику, архітектору, графіку. Свого часу він розробляв дизайн національного герба України, печатки, паперових грошей та марок УНР тощо.

Як замовити нумізматичну продукцію

Щоб потрапити в онлайн-магазин, потрібно перейти за посиланням coins.bank.gov.ua. Споживачі мають на вибір набори, окремі монети, банкноти, сувенірні товари та ін. Щоб стати власником якоїсь продукції, потрібно насамперед зареєструватися на сайті, потім обрати необхідний предмет і оплатити покупку за допомогою платіжної системи Visa чи MasterCard. Також працює картка НПС "ПРОСТІР". Доставлення здійснюють два поштові оператори – Укрпошта та Нова Пошта. Втім поки немає можливості замовити товар у пункт самовивезення, що розташовується в Києві.

Монета до Дня Незалежності України

Монета до Дня Незалежності України

Монета до Дня Конституції України

Монета до Дня Конституції України

Нагадаємо, що Національний банк випустив дві монети, які перемогли у міжнародному конкурсі "Монета року 2023". Йдеться про номінації "Найкраща сучасна подія" та "Найхудожніша монета року", а переможців презентували до Дня Конституції та до Дня Незалежності. Перша має номінал 10 грн та виготовлена зі срібла. Другу створили з нейзильберу, її номінал – 5 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні продають набір унікальних монет за 200 000 гривень. Також ми повідомляли, що у світ випустили нову монету, присвячену Азовсталі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.