Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продажі сиру в Україні скоротилися: яка причина та чи виросте ціна

Половина від загального виробництва напівтвердого сиру направляється на зовнішні продажі

Колаж: Pro Гроші

Сировари хочуть підняти ціни

Колаж: Pro Гроші

Внутрішні продажі сиру сповільнилися через масовані ракетні обстріли з боку РФ та загальне погіршення економічного становища українців, а сировари хочуть підвищити ціни на продукцію.

Про це пише ІНФАГРО.

Базові прайси продавці не планують знижувати, а, навіть, навпаки, хочуть підняти ціни через подорожчання сировини. В жовтні сировари вперше за тривалий період пробують збільшувати й експортні ціни.

Окремі сировари зниження внутрішнього попиту компенсують збільшенням обсягів експорту в Європу. Зараз п’ята частина від загального виробництва напівтвердого сиру в Україні направляється на зовнішні продажі.

За три квартали обсяг експорту сиру збільшився приблизно на 40%. А от обсяги зовнішніх продажів сирних продуктів і плавлених сирних продуктів значно скоротилися.

Продовжує скорочуватися імпорт твердого, напівтвердого і білого сирів, але обсяги ввезення в Україну ще досить значні.

Що ще дорожчає?

Раніше ми розповідали, що через рясні дощі в Україні уповільнився збір врожаю, внаслідок цього у ціні почали рости овочі.

Вже помітно змінилась ціна на томати, цвітну та пекінську капусти. Наприклад, на найбільшому гуртовому ринку заходу України "Шувар" томати-сливки за 2 дні подорожчали з 27-28 грн/кг до 30 грн/кг.

Інші види помідор також здорожчали, а деякі ще більш суттєво, тепличні чорні та рожеві томати коштують 60 грн/кг.

Детальніше про те, що відбувається із цінами на інші види овочів, читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, який фрукт в Україні, навпаки, знизився в ціні, а також більше про ціни на продукти читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.