Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк, Monobank, Ощадбанк: скільки коштують долар та євро в банках України

Щоб обрати найбільш вигідну валюту для зберігання, потрібно звертати увагу на рівень інфляції

Колаж: Pro Гроші

Вартість валюти росте

Колаж: Pro Гроші

Курс валют в Україні з початку повномасштабного вторгнення зазнав чималих змін, а на світову економіку насувається потужна економічна криза, як стверджують експерти. Тому українці продовжують скуповувати іноземну валюту.

Розповідаємо, скільки зараз коштує валюта у ПриватБанку, Monobank, Ощадбанку.

Monobank

Станом на 14 листопада долар у банку можна купити по 36,65 грн, а от продати по 37,4410 грн. Євро дещо виріс у ціні й наразі його можна придбати по 37,75 грн, а продати по 38,74 грн.

ПриватБанк

У цій установі долар коштує дорожче. За нього ви маєте віддати 39,80 грн. Продати цю валюту ви можете по 40,30 грн. А от євро коштує 39,80 грн, а продасте ви його по 40,80 грн.

Ощадбанк

Сьогодні долар коштує 40,15 грн. Продасте ви його по 40,70 грн. За євро ви віддасте 39,70 грн, а продати його можете по 40,85 грн.

Як не наробити помилок при обміні валют

Фінансовий аналітик Максим Орищак попереджає, що саме в період нестабільності люди припускаються помилок з обміном валют.

Справа в тому, що в період нестабільності люди починають купувати чи продавати валюту не завдяки аналізу, а через власні переживання – тут працює більше психологія. Зазвичай люди здійснюють такі активні операції для того, щоб заробити. Але як показує практика, якщо людина не професіонал, то великі шанси втрати капіталу, – попереджає аналітик.

Класична ситуація – людина купує валюту, коли вона дорога, а продає, коли вона дешева. Для того, щоб цього не трапилося, слід диверсифікувати свій капітал і не піддаватися паніці.

Не чекайте новин, а намагайтеся розподілити свої кошти заздалегідь. Один зі способів – це купувати щомісяця валюту, не тільки американский доллар, а і євро, а гривню залишати на операційні витрати. Таким чином ви диверсифікуєте свій капітал.

Як визначається надійність валюти

Експерт зазначає, що на надійність валюти впливає два фактори:

  • рівень девальвації валюти через інфляцію в національній економіці;
  • співвідношення цієї валюти до світових банкнот.

Тобто, щоб обрати найбільш вигідну валюту для зберігання, потрібно звертати увагу на рівень інфляції та обмінний курс основних світових валют.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у якій валюті точно не треба тримати гроші під час війни. Також ми розповідали, що буде з курсом долара після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.