Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Правила ввезення "гуманітарки" вже не ті – що зміниться з 1 грудня

Декларативний принцип ввезення гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану буде збережено, а от процес ввезення таких вантажів – спрощено

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Волонтерів чекають зміни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зміняться правила ввезення гуманітарної допомоги та реєстрації її отримувачів. Оновлені правила запрацюють з 1 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Що зміниться

Організації, які бажають стати отримувачами гуманітарної допомоги, зможуть самостійно зареєструватись в реєстрі отримувачів через власний електронний кабінет в автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги за допомогою КЕП.

Після цього вони автоматично отримають номер в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги. Там через власний кабінет можна також подати декларацію та прозвітувати після завезення та роздачі вантажу.

Особам, які вже були зареєстровані в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги до 1 грудня 2023 року, реєструватись повторно не потрібно.

Як подати заявку на отримання нової гуманітарної допомоги

Для українців стала доступна ще одна гуманітарна допомога від благодійної організації Allies of the World ("Фонд Союзників Світу"). Кожен охочий може залишити її на порталі Фонду, вказавши, якої саме допомоги потребує.

І хоч будь-який українець може претендувати на підтримку, організація намагається максимально допомогти людям, які перебувають у найбільш скрутному становищі. Тож пріоритет надаватиметься:

  • внутрішньо переміщеним особам (ВПО);

  • людям, які постраждали через повномасштабну війну;

  • Збройним Силам України й представникам територіальної оборони;

  • медичним установам;

  • притулкам для тварин.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше ви можете дізнатися в нашому матеріалі за посиланням.

Як в Україні спростили процес ввезення техніки для ЗСУ

Наприкінці липня парламент скасував ПДВ та митні обмеження на певні військові пристрої, зокрема:

  • антидронові рушниці;

  • тепловізійні монокуляри з інфрачервоним детектором та камерою;

  • бінокуляри з функцією далекоміра.

Таким чином українських військових зможуть активніше забезпечувати необхідним озброєнням на фронті. Детальніше читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Безмитна торгівля з ЄС

Ми вже розповідали вам про те, що з 2024 року між Україною та Європейським Союзом не діятимуть митні збори, квоти та заходи торговельного захисту щодо українського експорту.

Європейські чиновники зазначають, що таким чином хочуть зберегти стабільні торговельні відносини з Україною та підтримати економіку в умовах війни. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми вже розповідали про нову співпрацю, яку вирішили розвивати Україна та Польща. Також ми писали, куди витрачаються мільйони з місцевих бюджетів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.