Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пошукові хитрощі: як отримати найточніші результати у Google

Знаючи про деякі інструменти пошуку в Google можна поліпшити свої пошукові запити й знайти дійсно те, що шукаєте

Фото: Unsplash

Можна знайти конкретно те, що шукаєте, використовуючи інструменти пошуку

Фото: Unsplash

Попри те, що пошук у Google є інструментом, яким ми користуємося щодня, небагато людей знають, як зробити його більш точним і ефективним. У більшості випадків простий запит викликає тисячі результатів, з яких важко знайти потрібну інформацію.

Про те, як покращити результати пошуку Google, розповіло видання Lifehacker.

Як шукати потрібне слово замість синонімів

Google намагається допомогти вам, знаходячи слова, які схожі з тими, що ви шукаєте (і, більш цинічно, вони можуть намагатися допомогти рекламодавцям, орієнтуючи ваші інтереси на те, що рекламодавці хочуть продати вам).

Це часто корисно, наприклад, пошук у множині "куртки" також знайде сторінки "куртки", де вони вказані в однині.

Ці коригування, схоже, стали набагато ширшими останнім часом, надаючи нам нецільові пошуки. Раніше просте рішення полягало в тому, щоб укласти своє слово у лапки. Останнім часом його надійність знизилася, хоча іноді здається, що він все ще працює.

Виберіть дослівний пошук. Це не новина, але останнім часом це стало ще важливішим, оскільки Google постійно змінює наші пошукові запити.

Як використовувати дослівний переклад у пошуку Google

На сторінці результатів пошуку знайдіть меню, яке називається "Інструменти". Воно знаходиться у правій частині екрана.

Де знаходиться пункт "Інструменти".
Де знаходиться пункт "Інструменти".
Фото: скриншот

Подивіться на праву сторону сторінки, праворуч від кнопок, які пропонують різні категорії пошуку, такі як зображення, покупки тощо.

Ви побачите категорії "Фото, покупки..." під рядком пошуку на пристрої. Прикладіть палець до цих слів, а потім проведіть пальцем праворуч, щоб опинитися наприкінці рядка. Праворуч відображаються інструменти пошуку.

Ви побачите список із написом "Всі результати" після натискання на "Інструменти" або "Інструменти пошуку". Ви побачите опцію "Дослівно", коли натиснете або торкнетеся її.

Де знаходиться функція "Дослівно".
Де знаходиться функція "Дослівно".
Фото: скриншот

У розділі "Інструменти" функція "Дослівно" є ключем до пошуку слів, які ви насправді ввели. Попри те, що неможливо передбачити якість вебсторінок, які ви відвідуєте, ви принаймні отримаєте більш свідомий вибір.

Раніше ми розповідали про те, що штучний інтелект від Google запрацював в Україні. Також ми писали про те, що у Google з'явиться нова корисна функція.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.