Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткоїн може подорожчати на 410% – що має статися для стрімкого злету

Флагманська криптовалюта може зрости на 410% з огляду на її прийняття інституційними інвесторами

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн може вирости на 410% і принести великі доходи вкладникам

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Біткоїн здатен побити власний рекорд і піднятися у ціні на 410%. Але потрібно, щоб одночасно зійшлися два каталізатори, що стануть силою, яка змінить низькі актуальні показники курсу флагманської криптовалюти.

Про це розповів СЕО Morgan Creek Capital Management Марк Юско.

На думку експерта, розвиток біткоїна має цікаве майбутнє: він або залишиться на п’єдесталі серед усіх цифрових валют, або знеціниться до максимуму. Щоб справдився перший варіант, мають зійтися два каталізатори. Тоді курс BTC підскочить на 410% і це буде не межа.

Перший фактор – прийняття біткоїна інституційними інвесторами. Чим більше з’являтиметься таких гравців на ринку, тим вищим ставатиме попит. Отже й ціна не стоятиме на місці, а рухатиметься у бік подорожчання.

Другий фактор – потенціал BTC стати світовим резервним активом. На думку Марка Юско, чимало розвинених країн зараз борються з економічними проблемам, і на їх фоні розуміють, що залежність від американського долара значно звужує можливості та перспективи розвитку. Тож поступово відбуватиметься перехід до децентралізованих цифрових активів, де перевагу надаватимуть саме біткоїну як привабливій альтернативі традиційним фіатним валютам.

Ще раніше аналітик зазначав, що велика перевага флагманської крипти – можливість збереження вартості. Не виключено, що з часом біткоїн досягне ринкової капіталізації, еквівалентної капіталізації золота. Якщо так станеться, ціна одного BTC сягне вражаючих 300 000 доларів.

Станом на 16 серпня активи котируються за 29 170 доларів. Хоча ще місяць тому показник перевищував 30 000 доларів.

Динаміка курсу біткоїна за місяць
Динаміка курсу біткоїна за місяць
Фото: Coin Market Cap

В які дні вигідно купувати криптовалюту

Раніше ми запитували штучний інтелект, чи існують дні тижня, коли більш фінансово вигідно інвестувати у цифрові активи. ChatGPT відповів, що не бажано здійснювати вклади у понеділок, адже початок тижня завжди характеризується невизначеністю та більшою волатильністю (коливаннями ринкових цін і доходів). Особливо варто остерігатися 5 токенів, які найбільше просіли за місяць:

  • The Sandbox (SAND);
  • Decentraland (MANA);
  • Sui (SUI);
  • Axie Infinity (AXS);
  • Chiliz (CHZ).

Водночас ближче до кінця тижня ринок стабілізується, отже зменшується ймовірність великих втрат. Зате нейромережа Google Bard назвала найкращими днями для інвесторів неділю і суботу, бо за статистикою саме на вихідних ціни знижуються, і в довгостроковій перспективі можна заробити на різниці курсів.

А найдорожчий день тижня – п’ятниця. Тобто купувати криптовалюту, зокрема Bitcoin, Ethereum і Ripple, не рекомендується. Це з’ясували на основі аналізу періоду з серпня 2022 року по серпень 2023 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що біткоїну спрогнозували невтішне майбутнє та розповідав, що може статися до кінця липня. Також ми повідомляли про 5 недорогих активів, які можуть стати прибутковими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.