Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

День тижня має значення? Коли, на "думку" ШІ, вигідно купувати крипту

Ринок криптовалют досить мінливий, але на основі історичних даних можна статистично визначити день, коли активи найдешевші

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

ШІ назвав найкращі дні для купівлі криптовалют

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Неможливо зі стовідсотковою впевненістю сказати, який конкретний день тижня завжди приноситиме прибуток інвесторам, які купують криптовалюту. Але, оцінивши історичні дані з серпня 2022 року по серпень 2023-го, штучний інтелект зміг визначити день, коли вартість цифрових грошей була найнижчою.

Про це розповіли експерти CryptoPotato.

Запитати про найкращий день для інвестування аналітики вирішили нейромережу від Google. На "думку" Bard, гравцям криптовалютного ринку варто звернути увагу на два дні в тижні. Купуючи активи саме тоді, є висока ймовірність, що регулярні кроки в довгостроковій перспективі дозволять значно заробити на різниці курсів.

Власне, немає нічого дивного в тому, щоб купувати певну кількість віртуальних грошей або акцій за щотижневим графіком, адже це класична інвестиційна стратегія під назвою "усереднення вартості в доларах". Якщо говорити про такі активи як Bitcoin, Ethereum і Ripple, то Google Bard вважає:

"Згідно з історичними даними ринку, найкращий день тижня для купівлі криптовалюти – неділя. Другий найкращий день – субота. Після цього ціни зростають, а п’ятниця є найдорожчим днем".

Як уточнили аналітики CryptoPotato, за період з серпня 2022 року по серпень 2023 року найнижча середньоденна ціна біткоїна припадала якраз на неділю і становила 23 595 доларів. А найвища була в середу – 23 850 доларів. Отже, вкладники, які б купували ВТС впродовж року за таким графіком, змогли б економити як мінімум 1% вартості активу кожного тижня.

Що говорить ChatGPT

Ми вирішили поставити іншому штучному інтелекту це питання. Що цікаво, ChatGPT назвав понеділок найменш вигідним днем для трейдерів, оскільки початок тижня завжди характеризується невизначеністю та більшою волатильністю (показник, який характеризує тенденції зміни ринкових цін і доходів впродовж певного часу).

Водночас непоганими днями ChatGPT вважає якраз середу та четвер, бо тоді ринок стабілізується.

"Важливо розуміти, що ці тенденції не є абсолютними. Найкращим підходом для купівлі криптовалют є ретельний аналіз ринку, вивчення новин та аналітики, а також розробка власної стратегії відповідно до інвестиційної мети та ризикотерпимості", – констатував штучний інтелект.

Скільки коштує біткоїн

Коливання курсу біткоїна за місяць
Коливання курсу біткоїна за місяць
Фото: Coin Market Cap

Станом на 10 ранку 8 серпня ВТС торгується за 29 220 доларів. Липень був не найкращим часом для інвесторів, враховуючи падіння курсу до психологічної позначки – нижче 30 000 доларів. Але більшість експертів упевнені, що сплеск ще попереду, адже подальше зростання біткоїна має чимало причин:

  • криптовалюти продовжують підкорювати фінансові ринки;
  • у 2024 році відбудеться халвінг ВТС;
  • крипта має привабливий вигляд на фоні невизначеності на геополітичній арені;
  • біткоїн довів ефективність як інструмент для захисту заощаджень від інфляції;
  • ринок здебільшого передбачуваний.

Все це дає непримарні перспективи для росту курсу флагманської криптовалюти, причому не на кілька сотень чи, навіть, тисяч доларів. Передбачається, що ВТС має всі шанси вирости до 100 000 доларів за наступний рік.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що володіти готівкою вже не модно та розповідав, які криптовалюти обирають українці. Також ми повідомляли, які 5 криптовалют найбільше зросли в ціні за місяць.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.