Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Плюс 16 400% до вартості: яка крипта вразила своїм різким подорожчанням

Трейдерам не потрібно самовпевнено скуповувати цифровий актив, бо надмірна увага може призвести бо високої волатильності

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Мемна крипта BSC виросла на 16 400% за три місяці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Гравці криптовалютного ринку звикли до несподіваних злетів і падінь різних активів. Тож не здивувалися, помітивши сильний сплеск мемного токена з дивною назвою HarryPotterObamaSonic10Inu (BSC). За у серпні його курс піднявся на 182%, а пройшла тільки половина місяця.

Про це розповіли аналітики фірми Santiment.

Ринкова капіталізація BSC становить 160 мільйонів доларів. Досить небагато як для криптовалютного ринку. Але за три останні місяці актив досяг вражаючого приросту в 16 400%. Наприклад, у травні він коштував 0,95 дол., а станом на 18 серпня – вже 0,157 дол.

З огляду на значну активність експерти уважно стежать за показниками монети, аби передбачити, чи з’являться передумови для послаблення.

Зростання мем-крипти HarryPotterObamaSonic10Inu
Зростання мем-крипти HarryPotterObamaSonic10Inu
Фото: Twitter

"Найпродуктивніший мем-коїн останніх місяців не припинив своє зростання. Попри численні корекції альткоїнів, ціна HarryPotterObamaSonic10Inu додала 182% лише у серпні. Ми слідкуємо за обсягом і зростанням мережі, а також соціальним домінуванням монети", – зазначили аналітики Santiment.

Втім трейдерам не рекомендують масово скуповувати цифровий актив. Різкий сплеск попиту може призвести до такого ж гучного падіння та високої волатильності (коли коливання цін досягає 10% і більше в день).

Що відбувається з біткоїном

Останніми днями флагманська криптовалюта всебільше "просідає". 17 серпня вона оновила місячний мінімум, зафіксувавшись на позначці 28 396 доларів. Трейдери зазнали втрат і були змушені ліквідувати свої активи. За даними CoinGlass, лише за добу обсяг ліквідацій біткоїна перевищив 158 мільйонів доларів.

Але деякі експерти вважають, що BTC має великі шанси подорожчати як мінімум на 410%. Для цього мають зійтися два фактори:

  • інституційні інвестори повинні прийняти біткоїн;
  • флагман має реалізувати потенціал стати світовим резервним активом.

Сильне просідання біткоїна 18 серпня
Сильне просідання біткоїна 18 серпня
Фото: Coin Market Cap

Але реальність змушує засумніватися у прогнозах. Вже 18 серпня показники знизилися на понад 7,5%. BTC торгується за 26 470 доларів при ринковій капіталізації 514,5 мільярдів доларів. Одна з причин негативної тенденції, що спостерігається протягом тижнів – на засіданні Центрального банку в липні Федеральна резервна система США підняла базову відсоткову ставку до найвищого рівня за останні 22 роки.

Це призвело до продажів цифрових активів, адже трейдери передбачали, що зміни відбудуться не настільки швидко і не вдарять сильно по ринку. Тепер гравці сподіваються, що ЦБ США більше не змінюватиме показники, принаймні до закінчення 2023 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що володіти готівкою вже не модно та розповідали, які криптовалюти обирають українці. Також ми повідомляли, в яку криптовалюту Дональд Трамп вклав шалені гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.