Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підвищення мінімалки: хто може розраховувати на додаткові виплати з 1 жовтня

На українців чекає підвищення мінімальної зарплати на 200 грн – із 6500 до 6700 грн

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Підвищення мінімалки вже з 1 жовтня

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Частина пенсіонерів отримає доплату близько 300 грн.У 2023-му році ціни зростуть на 30%, але далі підвищення мінімалки не планується.

Розповідаємо, які зміни у виплатах відбудуться у жовтні.

Підвищення мінімальної зарплати чекає не всіх

Кількість українців, які офіційно отримують менше за мінімальну зарплату, збільшилась вдвічі. До початку повномасштабної війни Росії проти України влада прагнула підвищити соціальні стандарти до їхнього фактичного рівня. Зараз бюджет країни дефіцитний та частково фінансується від допомоги західних партнерів, тому говорити про такий крок не доводиться.

Пенсіонери нарешті будуть отримувати більше

Однак є дві гарні новини для пенсіонерів. Підвищення мінімальної пенсії також торкнеться і тих, хто виконав вимоги щодо робочого стажу. На жовтень планується збільшення виплат для людей, що досягли певного віку. Тобто пенсіонери віком від 70 років, які виконали вимоги щодо стажу та отримують менше ніж 3 тис. грн, можуть розраховувати на додаткові виплати.

З 1 жовтня мінімальна пенсія становитиме 3 тис. грн, підвищення чекає тих, у кого вона менше за заявлену суму. Якщо немає необхідного стажу розмір виплат буде виглядати так:

  • мінімальну виплату у розмірі 2500 грн встановлять пенсіонерам віком від 70 до 80 років;
  • 2600 грн будуть отримувати люди віком від 80 років.

Раніше ми писали, що буде із зарплатами та робочими місцями у 2023-му році. Також ми розповідали про соціальні виплати під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.