Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підозрілі ознаки зламу: як дізнатися, що ваш акаунт Telegram під загрозою

Іноді ви навіть можете не помітити, що у ваш акаунт проник зловмисник, лише завдяки кільком факторам

Фото: pexels

Українці можуть постраждати від шахраїв

Фото: pexels

Велика кількість людей щодня користуються додатком Telegram. Однак зловмисники теж не втрачають можливості та постійно вигадують нові схеми, аби зламати ваш акаунт, дізнатися важливу інформацію та вкрасти гроші.

Про це пише "Детектор-медіа".

Як зрозуміти, що акаунт Telegram зламали

Іноді ви навіть можете не помітити, що у ваш акаунт проник зловмисник. Однак памʼятайте, що у будь-якому разі шахраї намагаються отримати для себе максимальну вигоду.

Що може свідчити про злом Telegram:

  • Вас "викинуло" з профілю. Це може статися навіть на кількох пристроях одразу. Однак, коли ви намагаєтеся авторизуватися, то знову "викидає".
  • Незвична активність. Ви можете помітити зміни в налаштуваннях, яких ви не вносили (наприклад, інший номер телефону або налаштування безпеки). Також в чатах можуть бути повідомлення, яких не надсилали тощо.
  • Активність на невідомих пристроях. Це ви можете переглянути у розділі "Приватність і безпека" в налаштуваннях. Натисніть "Показати всі сеанси" й одразу перевірте, чи є там невідомі пристрої або навіть IP-адреси. Якщо вони наявні, то це явна ознака, що акаунт зламаний.
  • Спроба входу у ваш профіль. Ви могли отримати повідомлення про авторизацію з нового пристрою або незвичного місця. Якщо це не ваша спроба входу, ваш акаунт може бути скомпрометований.

Які "гачки" використовують шахраї

  • Фішинг. Це процес створення підроблених вебсторінок або повідомлень, які намагаються видати себе за офіційний сайт Telegram. Вам можуть надіслати повідомлення про те, що необхідно верифікувати акаунт. Якщо ви введете свої дані на такій сторінці, вони опиняться в руках шахраїв.
  • Маніпуляція. Зловмисники можуть спонукати вас самостійно надати свої особисті дані або паролі. Це може включати термінові запити, листи від знайомих або прохання проголосувати в конкурсі на підтримку родичів.
  • Шкідливе ПЗ. Кліки на підозрілі посилання можуть призвести до встановлення шкідливого програмного забезпечення на вашому пристрої, що дасть шахраям доступ до вашого акаунта.
  • Підбір пароля. Якщо ваш пароль є занадто простим, шахраї можуть швидко зламати ваш акаунт за допомогою спеціальних інструментів.

Як захистити акаунт в Telegram

Краще одразу вжити певних заходів, щоб мінімізувати ризики, а саме:

  1. Встановіть складний пароль.
  2. Увімкніть двофакторну автентифікацію.
  3. Періодично перевіряйте кількість пристроїв, які мають доступ до вашого акаунту.
  4. Ніколи не переходьте за невідомими посиланнями навіть від близьких друзів.
  5. Якщо хтось просить у вас гроші, то краще зателефонуйте людина, аби вона це підтвердила своїм голосом.
  6. Не встановлюйте застосунків з невідомих джерел, а також пильнуйте за дозволами, які вони вимагають при встановленні.

У такому випадку вам вдасться захистити себе та свої дані від зловмисників.

Раніше ми писали про те, до яких підступів вдаються шахраї на ринку праці. Також ми розповідали про 3 схеми шахраїв під час обміну валют.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.