Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пенсії під час війни – що буде з виплатами в разі завершення терміну дії картки

Розбиралися, як пенсіонерам уникнути проблем із неможливістю отримати гроші на картку через завершення її строку дії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонери мають дізнатися, чи продовжують у банку термін дії картки автоматично

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Навіть попри повномасштабну війну наші громадяни продовжують отримувати пенсії та інші види соціальних виплат. Багато пенсіонерів отримують виплати на свою банківську картку.

Сайт Pro Гроші розбирався, чи можуть виникнути затримки у виплаті пенсії, якщо закінчився термін дії банківської картки.

У Пенсійному фонді кажуть, що через завершення строку дії банківської картки люди не зможуть отримати виплати вчасно.

Як отримати гроші вчасно

Щоб уникнути проблем із надходженням виплат, пенсіонери мають дізнатися, чи продовжують у банку термін дії картки автоматично на період дії воєнного стану. Зазвичай банківські установи самі попереджають про це смс-повідомленням або через інтернет-банкінг.

Отримати таку інформацію пенсіонери можуть на офіційному сайті банку або зателефонувавши на його гарячу лінію.

Як бути, якщо картку заблоковано

У ПФУ пояснили, якщо ж картку заблоковано через закінчення терміну її дії, то потрібно звернутися до відділення банку, щоб перевипустити її. У цей час пенсійні виплати продовжуватимуть надходити на рахунок отримувача, а скористатися ними він зможе після отримання нової банківської картки.

Додаткові виплати для пенсіонерів у червні

Раніше сайт Pro Гроші розповідав про те, що деякі українці у червні 2023 року можуть розраховувати на додаткові пенсійні виплати. Надбавку нарахують працюючим пенсіонерам, каже директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олена Охріменко.

За її словами, розмір доплат залежить від розміру зарплати. Але у пенсіонерів, які продовжують працювати, накопичили стаж не нижче 35 років та отримують не менше 7 тисяч гривень зарплати, доплати до пенсій становитимуть 1 200 грн.

Вона також пояснила, чому перерахунок відбудеться саме 1 червня, хоча індексація пенсій відбулася ще у березні та квітні.

"Відбулися зміни у правилах звітності страхувальників щодо сплати єдиного внеску обов'язкового пенсійного страхування зі щомісячного на щоквартальне", — зазначила Охріменко.

Посадовиця також додала, що у червні українці отримають доплати одразу за три місяці. До того ж додаткові нарахування торкнуться й інших громадян. А саме:

  • пенсіонерів, які продовжують працювати й станом на 1 березня отримали право на перерахунок, накопичивши 24 місяці стажу;
  • пенсіонерів, яким два роки не призначали пенсії й не проводили попередній перерахунок.

Раніше ми писали, у кого є право на пенсію за вислугу років. Більше про пенсії, субсидії та інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.